40 تن گوشت کبک امسال در استان فارس تولید شد که در مقایسه با پارسال بیش از 70 درصد افزایش داشته است.
استان فارس مقام دوم تولید کبک را در کشور دارد .
در استان فارس 3 واحد تولید کبک با ظرفیت تولید سالانه 80 هزار قطعه کبک وجود دارد.
این واحد های تولیدی در شهرستان های شیراز و نی ریزفعال است .
رئیس جهادکشاورزی استان فارس گفت: 2 واحد تولید کبک با ظرفیت 45 هزارقطعه کبک نیز مجوز تاسیس گرفته اند که امیدواریم تا سال آینده به بهره برداری برسد .
خرد گفت : ازجمله مشکلات تولید کنندگان کبک نوسان در قیمت مواد اولیه پرورش کبک از جمله سویا و ذرت و افزایش قیمت سوخت پس از برداشتن یارانه ها است. این در حالی است که قیمت کبک مثل گذشته است و افزایش نداشته است .
وی افزود: جهاد کشاورزی برای حل این مشکل مواد اولیه تولید کبک را خریده و با اعمال سهمیه به تولید کنندگان می فروشد .
نخستین مزرعه پرورش کبک کشور با ظرفیت سالانه 300 قطعه کبک توسط بخش خصوصی در شیراز راه اندازی شد .
کبک های پرورشی در استان فارس از نوع چوکار (chukar) است . کبک ها عمدتا از نیمه اسفند ماه تا پایان خرداد ماه تخم ریزی می کنند.
هر کبک معمولا بین 40 تا 45 تخم تولید می کند . تخم کبک از ابتدای تیر ماه در دستگاه جوجه کشی قرار می گیرد و به جوجه تبدیل می شود .
پس از 3 تا 4 ماه جوجه کبکها بالغ می شود و گوشت آن به بازار عرضه می شود .
گوشت کبک براى همه از کودک خردسال تا شخص سالمند مفید است. به نسبت سایر گوشت ها کمتر اسید اوریک تولید مى کند.
فعالیت کلیه ها را زیاد و به دفع سموم بدن کمک مى کند گوشت کبک مضرات گوشت قرمز دام های بزرگ را ندارد و به لحاظ طعم و مزه هم از گوشت های سفید همچون مرغ و بلدرچین ارجعتر است.
گوشت این حیوان دارای طبیعت گرم بوده و زود هضم است و خواص دارویی و درمانی فراوانی دارد.
تقویت قوای جنسی ،برطرف نمودن ضعف عمومی بدن و درد مفاصل ، تـقویت حافظه و درمان فراموشی ، تقویت سیستم گوارشی ، پیشگیری از ابتلا به عوارض قلبی و عروقی به دلیل کلسترول بسیار پایین از جمله مزایای منحصر بفرد گوشت کبک است.
مقدار پتاسیم این گوشت زیاد است و کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن و گوگرد موجود در آن نیز می تواند نیاز بدن را تامین کند.
کانی های موجود در این گوشت به خوبی جذب بدن می شود و به همین جهت زمینه مواد مورد نیاز بدن را در دسترس سلول قرار می دهد.
استان فارس مقام دوم تولید کبک را در کشور دارد .
در استان فارس 3 واحد تولید کبک با ظرفیت تولید سالانه 80 هزار قطعه کبک وجود دارد.
این واحد های تولیدی در شهرستان های شیراز و نی ریزفعال است .
رئیس جهادکشاورزی استان فارس گفت: 2 واحد تولید کبک با ظرفیت 45 هزارقطعه کبک نیز مجوز تاسیس گرفته اند که امیدواریم تا سال آینده به بهره برداری برسد .
خرد گفت : ازجمله مشکلات تولید کنندگان کبک نوسان در قیمت مواد اولیه پرورش کبک از جمله سویا و ذرت و افزایش قیمت سوخت پس از برداشتن یارانه ها است. این در حالی است که قیمت کبک مثل گذشته است و افزایش نداشته است .
وی افزود: جهاد کشاورزی برای حل این مشکل مواد اولیه تولید کبک را خریده و با اعمال سهمیه به تولید کنندگان می فروشد .
نخستین مزرعه پرورش کبک کشور با ظرفیت سالانه 300 قطعه کبک توسط بخش خصوصی در شیراز راه اندازی شد .
کبک های پرورشی در استان فارس از نوع چوکار (chukar) است . کبک ها عمدتا از نیمه اسفند ماه تا پایان خرداد ماه تخم ریزی می کنند.
هر کبک معمولا بین 40 تا 45 تخم تولید می کند . تخم کبک از ابتدای تیر ماه در دستگاه جوجه کشی قرار می گیرد و به جوجه تبدیل می شود .
پس از 3 تا 4 ماه جوجه کبکها بالغ می شود و گوشت آن به بازار عرضه می شود .
گوشت کبک براى همه از کودک خردسال تا شخص سالمند مفید است. به نسبت سایر گوشت ها کمتر اسید اوریک تولید مى کند.
فعالیت کلیه ها را زیاد و به دفع سموم بدن کمک مى کند گوشت کبک مضرات گوشت قرمز دام های بزرگ را ندارد و به لحاظ طعم و مزه هم از گوشت های سفید همچون مرغ و بلدرچین ارجعتر است.
گوشت این حیوان دارای طبیعت گرم بوده و زود هضم است و خواص دارویی و درمانی فراوانی دارد.
تقویت قوای جنسی ،برطرف نمودن ضعف عمومی بدن و درد مفاصل ، تـقویت حافظه و درمان فراموشی ، تقویت سیستم گوارشی ، پیشگیری از ابتلا به عوارض قلبی و عروقی به دلیل کلسترول بسیار پایین از جمله مزایای منحصر بفرد گوشت کبک است.
مقدار پتاسیم این گوشت زیاد است و کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن و گوگرد موجود در آن نیز می تواند نیاز بدن را تامین کند.
کانی های موجود در این گوشت به خوبی جذب بدن می شود و به همین جهت زمینه مواد مورد نیاز بدن را در دسترس سلول قرار می دهد.