ضرر مرغداران گوشتی به بیش از 2 هزار میلیارد تومان رسید

ضرر مرغداران گوشتی به بیش از 2 هزار میلیارد تومان رسید
دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور گفت: طی دو ماه اخیر با کاهش مصرف و انباشت تولید، ضرر تولیدکنندگان مرغ گوشتی به دو هزار و 200 میلیارد تومان رسیده است.
پرویز فروغی وضعیت تولید گوشت مرغ کشور را در شرایط فعلی بالا دانست و افزود: اکنون تولید کنندگان روی هر کیلوگرم مرغ گوشتی تولیدی خود با توجه به افزایش قیمت مولفه‌های تولید و افزایش نرخ نهاده‌ها بین سه هزار تا چهار هزار تومان ضرر می‌دهند که ضرر هنگفتی برای صنعت طیور کشور است.
دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور اظهارداشت: اکنون قیمت مرغ زنده درب واحدهای مرغداری بین 6 هزارو 500 تا 6 هزارو 700 تومان و قیمت گوشت مرغ برای مصرف کنندگان (مرغ آماده طبخ) بین 10 هزار تا 10 هزار و 500 تومان به فروش می‌رسد که با قیمت مصوب سال گذشته فاصله زیادی دارد.
فروغی تصریح کرد: این درحالیست که نرخ مصوب سال 98 ، هر کیلوگرم مرغ زنده هشت هزارو 850 تومان و گوشت مرغ 12 هزارو 800 تومان تعیین شده بود، اما اکنون با وجود افزایش هزینه‌های تولید این محصول زیر قیمت مصوب سال گذشته عرضه می‌شود.
وی با تاکید براینکه قیمت جدید مرغ باید با توجه به هزینه‌های تولید امسال محاسبه شود، گفت: ادامه روند ضرر تولیدکنندگان احتمال ورشکستگی صنعت طیور را در پی دارد زیرا اکنون برخی واحدهای خرد از چرخه تولید خارج شده‌اند که همین امر در ماه‌های آتی می‌تواند منجر به کاهش تولید و افزایش قیمت مرغ شود.
عدم حضور نمایندگان صنعت طیور در ستاد تنظیم بازار
دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور یکی از مشکلات در بحث نرخ‌گذاری مرغ زنده و گوشت مرغ را عدم حضور نمایندگان تولید صنعت مرغ گوشتی در تصمیم‌گیری‌های ستاد تنظیم بازار دانست و افزود: وقتی نماینده تولید کنندگان در ستاد قیمت گذاری حضور ندارد چگونه قیمت مناسب برای این محصول تعیین می‌شود.
وی اضافه کرد: تصمیم‌گیری اخیر ستاد تنظیم بازار برای تعیین محدود نوسان قیمت مرغ با افزایش و کاهش هفت درصدی هیچ مبنای علمی و منطقی ندارد.
تولید 2.5 میلیون تن گوشت مرغ طی سال گذشته
دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور گفت: سال گذشته با افزایش تولید در ماه‌های پایانی سال میزان تولید به حدود دو میلیون و 500 هزارتن رسید.
وی اضافه کرد: پیش‌بینی تولید و صادرات درسال 99 به علت متغیرهای متعددی که وجود دارد، فعلا مشخص نیست بنابراین در نیمه دوم سال می‌توان برآوردی ازتولید و به تبع آن صادرات داشته باشیم.
فروغی افزود: با وجود ضرر تولیدکنندگان جوجه یک روزه گوشتی طی ماه‌های گذشته، به تازگی قیمت این محصول به یک هزارو 500 تومان رسیده است.
بالا بودن قیمت نهاده های تولید
دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور تصریح کرد: در حال حاضر تولیدکنندگان در تامین ذرت و کنجاله سویا با نرخ‌های مصوب با مشکل روبرو هستند بنابراین مرغ را با وزن‌های پایین به بازار عرضه می‌کنند.
وی افزود: با وجود اینکه اکنون بخشی از نهاده‌ها از گمرک ترخیص و به بازار عرضه می‌شود اما به دلیل نبود پشتوانه و کمبود بازار هنوز نرخ این محصولات متعادل نشده است و به نظر می‌رسد برای تعدیل نرخ باید حجم بالایی از نهاده‌ها به بازار عرضه شود.
فروعی ادامه داد: همه ساله آنالیز قیمت مرغ بر مبنای نرخ مصوب نهاده‌های طیور (کنجاله سویا و ذرت ) تعیین می‌شود اما این درحالیست که بخش اندکی از نهاده‌های طیور با نرخ مصوب به دست تولیدکنندگان می‌رسد و بخش عمده آن از بازار و با قیمت‌ها غیرمصوب تامین می‌شود.
صادرات اندک مرغ
دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور گفت: اکنون با وجود کاهش عوارض صادرات گوشت مرغ، به علت تصمیم‌گیری‌های آنی دولت و ممنوعیت‌های صورت گرفته بازارهای صادراتی ما از دست رفته و اطلاعات دقیقی درباره صادرات نداریم.
وی اضافه کرد: شواهد نشان می‌دهد به دلیل از دست رفتن بازارها، صادرات گوشت مرغ اندک انجام می‌شود.
فروغی افزود: بنابراین کاهش عوارض صادراتی نیز طی این مدت کمی به صنعت طیور و تولیدکنندگان این صنعت برای کاهش ضرر و زیان نکرده است.
 
نظرات شما
  •  

    کمال بیات گفت : ۹۹/۰۲/۱۷

    این شد جواب؟؟؟ تورو خدا یه فکری کنید .واس من تولید کننده خرد این حجم ضرر خیلی سنگین هست تا چند دوره اگه بتونم دوباره تولید کنم اگه همه چی خوب باشه شاید اونم شاید بشه این ضرر رو جبران کنه. فکر چاره باشین لطفا.

    پاسخ...
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com