پیشنهاداتی جهت مقابله با گرمای محیط در پرورش طیور

پیشنهاداتی جهت مقابله با گرمای محیط در پرورش طیور

راه اندازی و بازدید مجدد تهویه ها و سیستم های خنک کننده در مرغداری های کشور، یاد آور این نکته است که صنعت طیور آرام آرام خود را برای تجربه احتمالی تابستان امسال آماده می سازد. گرمایی که به طور حتم بر میزان و همچنین کیفیت تولید تخم مرغ تاثیرات زیادی خواهد گذاشت.
اما در این بین ، متخصصین امر و صاحب نظران صنعت طیور ، پیشنهاداتی را جهت مقابله با این گرما ارایه داده اند . در ذیل بخشی از این پیشنهادات ارایه شده است: سیستم هایی که مبتنی برپدهای خنک کننده می باشند را به خوبی بازبینی نمایید. چنین بازدیدی علاوه بر تاسیسات ، شامل عملکرد مناسب نیز می باشد . تحت چنین شرایطی ، نازل های آب در این سیستم ها باید بخوبی تمیز شده و کارکرد مناسب آنها مورد بررسی قرار گیرد . در این سیستم ها بازبینی پمپ ها ، اتصالات ، لوله ها ، ترموستات ها ، سیم پیچی ها و منابع تامین کننده جریان برق از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند .
پیشنهاد می شود که منابع تامین کننده برق اضطراری مرغداری ها حداقل هر هفته و هر بار به مدت 15 دقیقه با حداکثر توان بکار گرفته شوند. چنین کاری ، سبب اطمینان از عدم نقص سیستم های فوق بوده و شما را از عملکرد مناسب مطمئن خواهد ساخت. در حال حاضر، در کشور ما چنین سیستم هایی عموما با سوخت فسیلی راه اندازی می شوند . بنابراین ، اطمینان از میزان سوخت کافی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. منظور از سوخت کافی تحت چنین شرایطی ، میزانی از سوخت می باشد که چنین سیستم هایی را حداقل به مدت 48 ساعت پشتیبانی نماید. توجه داشته باشید که عدم توانایی در تامین برق مزرعه تحت شرایط اضطراری ، صدمات جبران ناپذیری را به شما وارد خواهد آورد . در سالن های بسته پرورش طیور صنعتی ، بازبینی ترموستات ها ، هواکش ها ، کنترل کننده های محیطی و اخطار دهنده ها باید پیش بینی کنند. به طور حتم ، تمامی ما از زیان هایی که به دلیل عملکرد نامناسب این سیستم ها به مزرعه وارد می شود، مطلع هستیم.
محاسبه و تنظیم جیره غذایی و میزان آب آشامیدنی :
توجه داشته باشید که فرمولاسیون دان مصرفی در شرایط گرما از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. اهمیت این فرمول از آن جهت است که دان مصرفی توسط پرنده باید جبران کننده انرژی مورد نیاز آن باشد. همانطور که می دانید ، مصرف جیره توسط پرندگان در شرایط آب و هوای گرم کاهش می یابد . تحت چنین شرایطی ، یک جیره مناسبی ، جبران کننده مواد و مغذی مورد نیاز پرنده خواهد بود.
از سوی دیگر ، توجه داشته باشید که مسایل ذکر شده فوق ، هم در طیور تخمگذار و هم در پولت ها باید مد نظر قرار گیرند. در شرایط گرما ، باید به محتوای انرژی جیره مورد مصرف طیور اهمیت ویژه ای داد. پیشنهاد متخصصین برای تامین محتوای انرژی جیره در چنین شرایطی ، چربی های به دست آمده از حیوانات می باشد.
در شرایط گرما :
آمینواسیدهای حیاتی شامل متیونین و لیزین را باید با توجه به میزان دریافت غذا توسط هر پرنده و وزن تخم مرغ تولیدی محاسبه نمود و به پرنده داد.
پیشنهاد می شود مه میزان مواد معدنی مصرفی را با توجه به سطح تولید و همچنین ، میزان مصرف مواد غذایی ، محاسبه نمود و به طور دقیق بکار برد. نیمی از کلسیم مورد نیاز پرنده را باید به صورت سنگ های خشن در اختیار طیور قرار داد. این کار ، سبب بهبود جذب ماده فوق در هنگام تاریکی ، خواهد شد . توجه داشته باشید که پرنده از این ماده در هنگام تاریکی و به منظور ساخت پوسته تخم مرغ استفاده می کند.
سطوح کلسیم و فسفر در جیره مصرفی طیور در شرایط گرمای محیط باید متعادل باشد. تامین مناسب ویتامین 3D در افزایش کیفیت پوسته تخم مرغ ، بخصوص در گله هایی با سن بالا ، موثر واقع خواهد شد.
افزایش زمان کار سیستم های دانخوری سبب افزایش مصرف دان توسط پرنده خواهد شد . در مواردی که مصرف غذا توسط پرندگان در روز مناسب نبوده است ، یک جیره میان وعده در هنگام شب با زمان نهایتا 30 دقیقه ، می تواند یاری دهنده باشد .
میزان مصرف آب :
میزان مصرف آب پرندگان را در شرایط گرمای محیط باید به دقت تحت نظر قرار داد . نیاز پرندگان به آب در شرایطی که پرنده له له می زند، حیاتی می باشد . این شرایط بخصوص در مواردی مشاهده خواهد شد که دمای سالن به بیش از 80 درجه فارنهایت برسد.
در شرایطی که دمای آب مصرفی پرندگان به 60 درجه فارنهایت یا بیشتر رسیده است ، باید از روش های مختلفی درجهت کاهش دمای فوق استفاده نمود . بطور حتم ، ارایه آبی با دمای مناسب سبب افزایش مصرف آب توسط پرندگان خواهد شد.
براساس تحقیقات انجام شده ، استفاده از الکترولیت، همچنین ویتامین c درآب مصرفی در مزارع پرورش طیور تخمگذار درایالات متحده آمریکا ، تحت شرایط استرس گرمایی ، سبب منافع اقتصادی بسیار شده است.

 
نظرات شما
  •  

    نازنین احمدی کارشناس ارشد مدیریت واحد های دامپروری گفت : ۹۱/۰۶/۰۴

    ببخشید دکتری شما تو چه زمینه هست دامپزشکی یا اقلیم شناسی یا تغذیه یا مدیریت پرورش کدومش ؟؟

    پاسخ...
  •  

    دکتر محمد مهدی آفاق متخصص بیماری های طیور از دانشگاه گوالف امریکا و فوق تخصص بیماری های مایکوپلاسمایی در طیور صنعتی - دانشیار و هیئت علمی دانشگاه اوترخت و مشاور ارشد بیماری های طیور وزارت کشاورزی هلند : گفت : ۹۱/۰۶/۰۴

    آقا شما خیلی کارت درسته ! تو هر زمینه تخصص داری !

    پاسخ...
  •  

    محسن گفت : ۹۱/۰۶/۰۴

    سطوح کلسیم و فسفر در جیره مصرفی طیور در شرایط گرمای محیط باید متعادل باشد. تامین مناسب ویتامین 3D در افزایش کیفیت پوسته تخم مرغ ، بخصوص در گله هایی با سن بالا ، موثر واقع خواهد شد.
    افزایش زمان کار سیستم های دانخوری سبب افزایش مصرف دان توسط پرنده خواهد شد . در مواردی که مصرف غذا توسط پرندگان در روز مناسب نبوده است ، یک جیره میان وعده در هنگام شب با زمان نهایتا 30 دقیقه ، می تواند یاری دهنده باشد .
    شما متخصص تغذیه طیور هستی برادر عزیز ؟

    پاسخ...
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com