والین به همراه ایزولوسین و لوسین، یک اسید آمینه شاخه دار است که نقش های مهم متابولیسمی در تغذیه طیور، بخصوص در مرحله رشد و تولید سریع گوشت و تخم مرغ ایفاء می کنند. در جیره های استاندارد طیور ایجاد تعادل مناسبی از اسیدهای آمینه شاخه دار سبب بهبود مسیر تولید انرژی و متابولیسم پروتئین می-گردد. والین چهارمین اسیدآمینه محدود کننده در جیره های طیور است. از سال 2009 که برای اولین بار والین به صورت تجاری برای استفاده در خوراک دام ارائه گردید تا سال 2016، میزان مصرف آن در صنعت طیور 4 برابر شده (مصرف جهانی= 6 هزار تن) و پیش بینی می شود که میزان مصرف تا 10 برابر در سال 2022 (مصرف جهانی= بیش از 30 هزار تن) برسد (شکل 1).
والین در تغذیه طیور
اهمیت استفاده از والین بیشتر در مرحله رشد و تولید بالا بروز می کند. در هنگام رشد جوجه یا تولید بالای تخم مرغ، سهم منبع پروتئینی جیره غذایی کاهش یافته و بیشتر سهم جیره غذایی را غلات تشکیل می دهند. برای مثال ذرت دارای سطوح بالایی از لوسین و سطوح پایینی از والین می باشد به همین دلیل بازدهی استفاده از اسید آمینه والین در جیره های غذایی که دارای پروتئین پایین تری هستند،کاهش می یابد.کمبود اسیدآمینه والین در جیره غذایی طیور منجر به کاهش شاخص های عملکردی پرنده می شود.
اهمیت استفاده از والین بیشتر در مرحله رشد و تولید بالا بروز می کند. در هنگام رشد جوجه یا تولید بالای تخم مرغ، سهم منبع پروتئینی جیره غذایی کاهش یافته و بیشتر سهم جیره غذایی را غلات تشکیل می دهند. برای مثال ذرت دارای سطوح بالایی از لوسین و سطوح پایینی از والین می باشد به همین دلیل بازدهی استفاده از اسید آمینه والین در جیره های غذایی که دارای پروتئین پایین تری هستند،کاهش می یابد.کمبود اسیدآمینه والین در جیره غذایی طیور منجر به کاهش شاخص های عملکردی پرنده می شود.
سوخت و ساز والین در طیور
محل اصلی متابولیسم والین در بافت ماهیچه ای (بافت گوشت) است بر خلاف اسیدهای آمینه دیگر که عمدتاً در کبد تجزیه و متابولیزه می شوند. بنابراین بافت ماهیچه ای و پروتئینی که معیار اصلی رشد و تولید گوشت و تخم مرغ در طیور است، بیشترین تاثیر پذیری را از والین دارد. در این حالت والین مکمل خوبی برای بهبود رشد پرنده از نظر تولید ماهیچه (گوشت)، کاهش بافت چربی و تولید تخم مرغ در نظر گرفته می شود (2).
فواید والین در تغذیه طیور
استفاده از والین بر شاخصه های زیر اثر گذار بوده و باعث بهبود در عملکرد طیور می شود (1، 2، 3):
- رشد بهتر ماهیچه های ران و سینه در جوجه گوشتی با تحریک دریافت بهتر اسیدهای آمینه توسط سلول ماهیچه ای
- کاهش هزینه های خوراک مصرفی به دلیل بازدهی بهتر ضریب تبدیل غذایی
- بهبود هضم و جذب مواد مغذی به دلیل رشد و گسترش بهتر بافت روده و بهبود پرزهای روده ای
- بیشتر شدن درصد تولید تخم مرغ با کیفیت و ماندگاری بیشتر
- کاهش میزان بافتهای چربی در بدن جوجه ها با تغییر در متابولیسم بافت چربی
- اثرات محرک رشدی والین به دلیل بهبود در متابولیسم پروتئین ماهیچه ای و کبد
- آزادی عمل بیشتر در کاهش پروتئین خام جیره به ازاء مکمل کردن جیره با والین
- تعادل بهتر پروتئینی جیره با نزدیکتر شدن به الگوی پروتئین ایده آل مورد نیاز طیور
- اثرات بر کاهش نیتروژن دفعی پرنده و تولید کمتر آلودگی محیط زیستی و کاهش گاز آمونیاک در مرغداری ها
- افزایش فاکتورهای رشدی شبه-انسولینی در کبد و کمک به تکثیر و رشد سلولی
محل اصلی متابولیسم والین در بافت ماهیچه ای (بافت گوشت) است بر خلاف اسیدهای آمینه دیگر که عمدتاً در کبد تجزیه و متابولیزه می شوند. بنابراین بافت ماهیچه ای و پروتئینی که معیار اصلی رشد و تولید گوشت و تخم مرغ در طیور است، بیشترین تاثیر پذیری را از والین دارد. در این حالت والین مکمل خوبی برای بهبود رشد پرنده از نظر تولید ماهیچه (گوشت)، کاهش بافت چربی و تولید تخم مرغ در نظر گرفته می شود (2).
فواید والین در تغذیه طیور
استفاده از والین بر شاخصه های زیر اثر گذار بوده و باعث بهبود در عملکرد طیور می شود (1، 2، 3):
- رشد بهتر ماهیچه های ران و سینه در جوجه گوشتی با تحریک دریافت بهتر اسیدهای آمینه توسط سلول ماهیچه ای
- کاهش هزینه های خوراک مصرفی به دلیل بازدهی بهتر ضریب تبدیل غذایی
- بهبود هضم و جذب مواد مغذی به دلیل رشد و گسترش بهتر بافت روده و بهبود پرزهای روده ای
- بیشتر شدن درصد تولید تخم مرغ با کیفیت و ماندگاری بیشتر
- کاهش میزان بافتهای چربی در بدن جوجه ها با تغییر در متابولیسم بافت چربی
- اثرات محرک رشدی والین به دلیل بهبود در متابولیسم پروتئین ماهیچه ای و کبد
- آزادی عمل بیشتر در کاهش پروتئین خام جیره به ازاء مکمل کردن جیره با والین
- تعادل بهتر پروتئینی جیره با نزدیکتر شدن به الگوی پروتئین ایده آل مورد نیاز طیور
- اثرات بر کاهش نیتروژن دفعی پرنده و تولید کمتر آلودگی محیط زیستی و کاهش گاز آمونیاک در مرغداری ها
- افزایش فاکتورهای رشدی شبه-انسولینی در کبد و کمک به تکثیر و رشد سلولی
پیشنهادات کاربردی
توصیه های جدید برای جیره های کاربردی نشان می دهد که استفاده از 450 تا 550 گرم والین در هر تن جیره می تواند از بروز اثرات ناشی از کمبود این اسید آمینه جلوگیری کند و باعث بهبود عملکرد گردد. در جیره های مکمل شده با ال-والین می توان تا حد 2/0 تا 4/0 درصد از میزان پروتئین خام جیره را کاهش داد. این کاهش پروتئین (کاهش هزینه و کم شدن گاز آمونیاک تولیدی) به این دلیل است که مکمل سازی جیره با ال-والین باعث بهبود کیفیت پروتئین (از نظر تعادل اسیدآمینه ای) می شود بنابراین بخشی از پروتئین خام جیره توسط ال-والین به عنوان اسیدآمینه محدود کننده جایگزین می گردد.
توصیه های جدید برای جیره های کاربردی نشان می دهد که استفاده از 450 تا 550 گرم والین در هر تن جیره می تواند از بروز اثرات ناشی از کمبود این اسید آمینه جلوگیری کند و باعث بهبود عملکرد گردد. در جیره های مکمل شده با ال-والین می توان تا حد 2/0 تا 4/0 درصد از میزان پروتئین خام جیره را کاهش داد. این کاهش پروتئین (کاهش هزینه و کم شدن گاز آمونیاک تولیدی) به این دلیل است که مکمل سازی جیره با ال-والین باعث بهبود کیفیت پروتئین (از نظر تعادل اسیدآمینه ای) می شود بنابراین بخشی از پروتئین خام جیره توسط ال-والین به عنوان اسیدآمینه محدود کننده جایگزین می گردد.
ال-والین در بازار ایران
برپایه ی آخرین مطالعات و نیاز سنجی های به روز صنعت خوراک دام و طیور ، شرکت مرغ نوجان با همکاری شرکت معتبر سی-جی کره جنوبی اقدام به تامین و توزیع اسید آمینه ال-والین در کشور نموده است. با موجود بودن والین، اسیدهای آمینه ی ضروری اصلی خوراک طیور علاوه بر ال-متیونین، ال-لایزین و ال-آرژنین تکمیل تر گردیده و می توان از مجموع این اسیدهای آمینه با آزادی عمل بیشتر و آسانتر در فرمولاسیون جیره و تولید خوراک مورد استفاده کرد. ورود والین به بازار ایران از 2 سال گذشته آغاز شده و به صورت گسترده در دسترس می باشد
برپایه ی آخرین مطالعات و نیاز سنجی های به روز صنعت خوراک دام و طیور ، شرکت مرغ نوجان با همکاری شرکت معتبر سی-جی کره جنوبی اقدام به تامین و توزیع اسید آمینه ال-والین در کشور نموده است. با موجود بودن والین، اسیدهای آمینه ی ضروری اصلی خوراک طیور علاوه بر ال-متیونین، ال-لایزین و ال-آرژنین تکمیل تر گردیده و می توان از مجموع این اسیدهای آمینه با آزادی عمل بیشتر و آسانتر در فرمولاسیون جیره و تولید خوراک مورد استفاده کرد. ورود والین به بازار ایران از 2 سال گذشته آغاز شده و به صورت گسترده در دسترس می باشد
ارتباط با شرکت مرغ نوجان
شرکت مرغ نوجان جهت ارتباط برای اطلاعات بیشتر و مشاوره از طریق وبسایت به آدرس https://morghenojan.com یا تلفنهای زیر ارائه خدمات می نماید.
دفتر تهران: 7 -88377950 -021 تهران. سعادت آباد-بلوار دریا. خیابان گلها. نبش توحید ۳. پلاک ۱۲، طبقه ۵.
دفتر کرج: 6-34390351 -026 کرج. انتهای باغستان- انتهای خیابان اشتراکی شمالی. جاده برغان 300 متر بالاتر.
مدیر فروش: 09121934740
مدیر فنی: 09125787303
گردآوری و تالیف: گروه علمی شرکت مرغ نوجان
شرکت مرغ نوجان جهت ارتباط برای اطلاعات بیشتر و مشاوره از طریق وبسایت به آدرس https://morghenojan.com یا تلفنهای زیر ارائه خدمات می نماید.
دفتر تهران: 7 -88377950 -021 تهران. سعادت آباد-بلوار دریا. خیابان گلها. نبش توحید ۳. پلاک ۱۲، طبقه ۵.
دفتر کرج: 6-34390351 -026 کرج. انتهای باغستان- انتهای خیابان اشتراکی شمالی. جاده برغان 300 متر بالاتر.
مدیر فروش: 09121934740
مدیر فنی: 09125787303
منابع
1. Corzo, A., Dozier III, W. A., Mejia, L., Zumwalt, C. D., Kidd, M. T., & Tillman, P. B. (2011). Nutritional feasibility of L-valine inclusion in commercial broiler diets. Journal of Applied Poultry Research, 20(3), 284-290.
2. Dozier III, W. A., Corzo, A., Kidd, M. T., Tillman, P. B., & Branton, S. L. (2011). Determination of the fourth and fifth limiting amino acids in broilers fed on diets containing maize, soybean meal and poultry by-product meal from 28 to 42 d of age. British poultry science, 52(2), 238-244.
3. Tavernari, F. C., Lelis, G. R., Vieira, R. A., Rostagno, H. S., Albino, L. F. T., & Oliveira Neto, A. R. (2013). Valine needs in starting and growing Cobb (500) broilers. Poultry Science, 92(1), 151-157.
1. Corzo, A., Dozier III, W. A., Mejia, L., Zumwalt, C. D., Kidd, M. T., & Tillman, P. B. (2011). Nutritional feasibility of L-valine inclusion in commercial broiler diets. Journal of Applied Poultry Research, 20(3), 284-290.
2. Dozier III, W. A., Corzo, A., Kidd, M. T., Tillman, P. B., & Branton, S. L. (2011). Determination of the fourth and fifth limiting amino acids in broilers fed on diets containing maize, soybean meal and poultry by-product meal from 28 to 42 d of age. British poultry science, 52(2), 238-244.
3. Tavernari, F. C., Lelis, G. R., Vieira, R. A., Rostagno, H. S., Albino, L. F. T., & Oliveira Neto, A. R. (2013). Valine needs in starting and growing Cobb (500) broilers. Poultry Science, 92(1), 151-157.
گردآوری و تالیف: گروه علمی شرکت مرغ نوجان