دکتر ربابه شیخالاسلام ـ متخصص اپیدمیولوژی تغذیه ـ در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر شیر، ماست و لبنیات پرچرب در بازار فراوان است، چراکه تولیدکننده شیر و لبنیات میتواند لبنیات پرچرب را گرانتر بفروشد تا بقای خود را حفظ کند. زمانی که دولت اجازه نمیدهد تناسب قیمت رعایت شود، باعث میشود تولید پرچرب قیمت بالاتری داشته باشد.
مدیر موسسه تغذیه، سلامت و توسعه یادآور شد: دریافت لبنیات در کشور کم است و مردم کمتر مواد لبنی مصرف میکنند. در حالی که باید فرهنگ مصرف شیر گسترش یابد که یکی از راههای آن تقویت برنامههای شیر مدارس است.
وی تاکید کرد: درآمد ناشی از قیمتهای اضافی محصولات غیر ضروری باید با یارانه به دامدار و تولیدکننده شیر تخصیص یابد تا شیر با قیمت ارزانتر در اختیار مردم قرار گیرد.
وی همچنین گفت: سیاستهای کشور در مورد تغذیه مردم باید بهگونهای باشد که به سلامت آنها منجر شود. زمانی که کمبود دریافت کلسیم در 90 درصد خانوارهای ایرانی وجود دارد و این باعث بیماریهای هزینهبر و سنگین برای دولت میشود، بهتر است دولت با اقداماتی در جهت اضافه شدن تولید شیر، از دامداران و کارخانههای شیر حمایت کند. چراکه هرچه شیر سالمتر، بهتر و بیشتر در اختیار مردم قرار گیرد، بیماری کمتری وجود دارد.
وی با تاکید بر اهمیت سیاستهای قیمتگذاری برای حمایت از تولیدات داخلی گفت: سیاستهای حاکم بر کشور به گونهای نیست که از تولیدکننده و دامدار حمایت کند.