50 درصد واکسن کشور وارداتی است

50 درصد واکسن کشور وارداتی است
محسن مشکات در رابطه با نارضایتی مرغداران به دلیل وجود واکسن های بی کیفیت گفت: سالانه 4 تا 5 میلیارد دز مصرف انواع واکسن طیور است که از طریق منابع داخلی و خارجی تأمین می شود.
وی افزود: بخشی از واکسن مورد نیاز کشور از سوی موسسه واکسن و سرم سازی رازی تأمین می شود. این مؤسسه از سال 1304 تا کنون در زمینه تولید واکسن 86 سال فعالیت دارد.
این مقام مسئول بیان کرد: موسسه واکسن سازی پسوک نیز که متشکل از بازنشستگان سرم سازی رازی است، در بخش خصوصی قرار دارد و به تولید واکسن مشغول هستند.
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی اظهار داشت: سازمان دامپزشکی به عنوان دستگاه مسئول اقدام به صدور مجوز فعالیت به شرکت مورد نظر را کرده است.
وی تصریح کرد: ثبت واکسن شامل مراحل مختلفی است. ابتدا اطلاعات، مدارک و مستندات با ضوابط دامپزشکی منطبق باشد، سپس آزمون فارمی (آزمایش در مزرعه ) انجام می شود. در مرحله بعد و پس از سربلند بودن واکسن مورد نظر از آزمایشهای صورت گرفته، گواهی ثبت آن صادر می شود.
واردات واکسن باید در چارچوب ضوابط دامپزشکی باشد
مشکات با بیان اینکه 50 درصد واکسن کشور وارد می شود، گفت: واردات واکسن باید در چارچوب ضوابط صورت گیرد، ضمن اینکه مرغداران نیز که حق انتخاب دارند، باید از واکسن های مجوزدار استفاده کنند.
وی با اشاره به ضرورت تهیه واکسن از شرکتهای معتبر، اعلام کرد: واکسن های وارداتی از کشورهای معتبر که صادرات واکسن نیز دارند، تهیه می شود. واکسن این شرکتها پیش از این در ایران به ثبت رسیده است.
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی با اشاره به شدت یافتن تحریمها، اظهار داشت: در 2 سال گذشته واردات قانونی واکسن از شرکتهای معتبر با شدت یافتن تحریمها به سختی صورت می گیرد.
وی افزود: در هر صورت، سازمان دامپزشکی تمام تلاش خود را در این رابطه انجام داده و پیگیری های لازم را نیز انجام می دهد تا واردات قانونی واکسن از شرکتهای معتبر متوقف نشود.
مشکات در پاسخ به این پرسش که قاچاق واکسن در کشور به چه میزان است؟ گفت: قاچاق واکسن و ورود غیر قانونی انواع آن به داخل کشورمان به میزان کمی صورت می گیرد. حمل و نقل واکسن به دلیل نیاز به سیستم زنجیره سرد (نگهداری در دمای یخچال و فریز) بسیار سخت است اما نمی توان واردات غیرقانونی و قاچاق واکسن ها را در مرزها انکار کرد.
وی ادامه داد: حتی امکان دارد واکسن از شرکت معتبر خریداری شده و از سوی مرزها و به صورت قاچاق وارد کشور شود که به دلیل نداشتن سیستم زنجیره سرد، اثرگذاری خود را از دست می دهد اما قاچاقی یا فرد سفارش دهنده واکسن مورد نظر را بدون توجه به این اتفاق وارد بازار می کند.
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی با بیان اینکه منکر قاچاق واکسن به داخل کشور نمی شویم، متذکر شد: ارتباط واردات غیرقانونی با اعمال تحریمها قابل انکار نیست اما ملاک ، عملکرد مرغداران است.
وی گفت: مرغداران نیز باید مسائل بهداشتی و ایمنی را رعایت کنند. واکسن یک نوع ابزار است ولی ابزار اصلی به شمار نمی آید، لذا مرغداران باید نکات بهداشتی را رعایت کنند.
این مقام مسئول یادآور شد: مرغداران برای تهیه ساختمان مرغداری فاصله را با دیگر مرغداریها و یا صنایع رعایت کنند. به جای اینکه به مسائل پایه ای بپردازیم مسائل ثانوی را مطرح می کنیم.
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی برخی اظهارات را در رابطه با اثربخشی واکسن ها غیر کارشناسی دانست و گفت: صحبت درباره اثر بخشی یک نوع واکسن به بررسی های علمی نیاز دارد.
وی گفت: به زودی جلسه ای در رابطه با استفاده از واکسن هایی که اثربخشی کمتری دارند، با دامپزشکان و دیگر مسئولان ذیربط خواهیم داشت.
 
نظرات شما
  •  

    یزدانی گفت : ۹۰/۰۹/۱۱

    واردات واکسن یا بیماری ؟
    مثلا واردات واکسن برونشیت سویه IB 88یا همان 91/4 که به دلیل تشابه سویه ایران و عربستان با سویه های انگلیس وفرانسه {با مطالعات ثبت شده در ژورنال Avian pathology جلد 34 مورخ فوریه 2005 صفحات 20-25} انجام گردید وبه این ترتیب در سال 1384 در برنامه واکسیناسیون گله های گوشتی -تخمکذار ومادر قرار گرفت که نتایج آن به وضوح و بلافاصله در همان اوایل قابل حدس ومشاهده بودواکنون بعد از گذشت6 سال شیوع این سویه از بیماری انچنان شدت یافته که تقریبا هیچ مرغداری از تهدید ان بیماری مهلک در امان نیست و روز به روز هم در حال گسترش می باشد
    از نتایج اینگونه واردات واکسنهای وارداتی که هنوز هم ادامه دارد.

    پاسخ...
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com