توسط دانشگاه علوم پزشکی قم استفاده از خمیر مرغ در تولید فرآوردههای گوشتی استان ممنوع اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم در جلسه مشترک با تولیدکنندگان فراوردههای گوشتی با بیان اینکه به دلیل استفاده از بافتهای غیرمجاز و ضایعات حاصل از مراکز قطعهبندی مرغ در برخی کارخانجات تولیدی سوسیس و کالباس کیفیت محصول تولیدی کاهش یافته است، اظهار داشت: طبق بخشنامه اداره کل نظارت برمواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از این پس تنها واحدهایی مجاز به استفاده از خمیر مرغ در فراوردههای گوشتی هستند که در عنوان پروانه ساخت و فرمولاسیون پروانه ساخت محصول آنها صراحتا استفاده از خمیر مرغ درج شده باشد.
مجید محمدیان با تاکید بر اینکه اخذ مجوز استفاده از خمیر مرغ در محصولات تولیدی نیازمند شرایط و ویژگیهای خاص ابلاغی به کارخانجات تولیدی است، گفت: از تاریخ تعیین شده یعنی 25 تیرماه با واحدهایی که در تولید سوسیس و کالباس از خمیر مرغ استفاده کنند به شدت برخورد میشود.
وی با اشاره به آسیبها و خطرات جسمی جبران ناپذیر استفاده از فست فودها، پیتزا، سوسیس و کالباس در رژیم غذایی خانوادهها تصریح کرد: استفاده از این فراوردهها و مواد در رژیم غذایی موجب بروز چاقی، بیماریهای قلبی و عروقی، سکتههای قلبی و مغزی میشود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم فرهنگ سازی به منظور افزایش سطح آگاهی جامعه نسبت به خطرات استفاده از سوسیس و کالباس در رژیم غذایی خانوادهها را از سوی رسانهها ضروری دانست و گفت: به منظور کاهش بسیاری از این بیماریها باید رژیم غذایی و ذائقه افراد جامعه را به سمت استفاده از غذاهای سنتی و سالم سوق داد.
محمدیان با بیان اینکه در حال حاضر کارخانجات و مراکز تولیدی بسیاری در قم به تولید سوسیس و کالباس اشتغال دارند، خاطرنشان کرد: این مراکز باید در گذر زمان به سمت صنایع تبدیلی حرکت کنند.
وی با تاکید براینکه وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و واحدهای تابعه به عنوان متولی سلامت در جامعه با هیچ نهاد و واحد تولیدی مماشات نمیکند، تصریح کرد: کارشناسان اداره نظارت برمواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی با هر واحدی که بخواهد به هر نحو سلامت مردم را به مخاطره بیندازند به شدت برخورد میکند.