افزایش تولید جوجه و تخم مرغ در مازندران

افزایش تولید جوجه و تخم مرغ در مازندران

رئیس مرکز اصلاح نژاد و پشتیبانی مرغ بومی مازندران از افزایش تولید جوجه و تخم مرغ در سال گذشته خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا کوهی در جلسه ستاد پشتیبانی امور دام استان در ساری افزود: تولید جوجه و تخم مرغ در سال 88 نسبت به سال آن در مرکز اصلاح نژاد و پشتیبانی مرغ بومی مازندران به ترتیب 5.34 و 6.11 درصد رشد داشته است .
وی با اشاره به اینکه تعداد 12 مرکز تکثیر و پشتیبانی مرغ بومی توسط وزارت جهاد سازندگی در سطح کشور از سال 63 تأسیس شد افزود: این مراکز در استان های آذربایجان غربی ، مازندران ، فارس و اصفهان به صورت مراکز اصلاح نژادی و سایر مراکز به صورت تکثیری فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی با اشاره به اینکه مرکز پشتیبانی مرغ بومی مازندران فعالیت های ترویجی و اصلاح نژادی خود را از سال 65 آغاز کرده است، اظهار داشت: تولید و پرورش جوجه یکروزه اصلاح نژادی به مدت 60-30 روز و ترویج آن در روستا به منظور افزایش جمعیت مرغان بومی و در نهایت افزایش تولید گوشت و تخم مرغ در سطح مناطق تحت پوشش از جمله اهداف کمی این مرکز است.
کوهی افزود: تاکنون بیش از چهار میلیون قطعه جوجه یک روزه اصلاح نژادی تولید و تحویل متقاضیان به ویژه مراکز ترویجی مرغ بومی خصوصی شده و بیش از 350 نفر در 60 واحد ترویجی خصوصی شاغل شدند.
کوهی درخصوص اهداف کیفی این مرکز گفت: در راستای اهداف کیفی و در زمینه مطالعات صفات اقتصادی مرغ بومی تاکنون طی 18 نسل و ثبت شجره انفرادی بیش از 180 هزار قطعه جوجه و نیز انجام رکورد گیری انفرادی و نمونه ای آنها ، نقش مهمی در بهبود صفات مزبور داشته است.
وی افزود: با مقایسه صفات اقتصادی مرغ بومی نسل والدین (گله اولیه) و نسل 18 به این نتیجه رسیدیم که نسل 18نسبت به گله اولیه در رابطه با وزن بدن حدود 40 درصد ، وزن تخم مرغ 8.5 و شدت تولید تخم مرغ بیش از 19.5 درصد پیشرفت داشته که این امر نشان دهنده ارزش افزوده بیش از 35 هزار ریال به ازای هر مرغ نسبت به گله اولیه است.
 

 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com