ایران رتبه نخست خاورمیانه در تولید واکسن

ایران رتبه نخست خاورمیانه در تولید واکسن

رئیس موسسه واکسن و سرم‌سازی رازی گفت: ایران در زمینه تولید واکسن و سرم انسانی و دامی رتبه اول خاورمیانه را به دست آورده است.
عبدالحسین دلیمی - رئیس موسسه واکسن و سرم‌سازی رازی - در گفت و گو با خبرگزاری فارس، افزود: ایران با تولید سالانه بیش از 3 میلیارد دز (DOSE) واکسن و سرم در منطقه خاورمیانه جایگاه اول به دست آورده است.وی افزود: وظیفه این موسسه تولید واکسن‌های دامی و انسانی است که از نظر تنوع واکسن در دنیا منحصر به فرد و در خاورمیانه و کشورهای اسلامی رتبه نخست دارد.
وی افزود: بیش از 65 نوع واکسن انسانی و دامی در این موسسه بر حسب نیاز بازار تولید می‌شود که تقریبا کل نیاز بازار را در داخل تامین می‌کند.
وی با اشاره به تولید واکسن آنفلونزا و هپاتیت ب که توسط موسسه تحقیقات پاستور ایران تولید می‌شود، گفت: واکسن‌های ایرانی سه گانه، دو گانه، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، واکسن ویروسی انسان مانند سرخک، سرخجه، اوریون، در قالب 3 گانه MMR و واکسن فلج اطفال و سرم‌های درمانی ضد دیفتری و ضد کزاز تولید می‌شود.
رئیس موسسه واکسن و سرم‌سازی رازی همچنین از تولید سرم ضد عقرب گزیدکی و مار گزیدگی در موسسه رازی خبر داد و گفت: تولید واکسن‌های انسانی بین 20 تا 50 میلیون دز در سال و بر حسب اعلام نیاز وزارت بهداشت و درمان تولید می‌شود.
دلیمی خاطر نشان کرد: در مورد واکسن‌های دامی ظرفیت این موسسه تولید 350 میلیون دز در سال است که بیش از 90 درصد واکسن‌های مورد نیاز سازمان دامپزشکی کشور تامین می‌شود و مقدار اندکی از خارج وارد می‌شود.
وی در مورد تولید واکسن‌های طیور گفت: ظرفیت تولید این واکسن‌ها فراوان بوده و سالانه بیش از 3 میلیارد دز در کشور تولید می‌شود که نیاز صنعت طیور کشور نیز در همین حد است.
وی افزود: بر اساس میزان جوجه‌ریزی واحدهای تولید مرغ تولید واکسن نیز سفارش داده می‌شود، هر موقع تولید بیشتر شود تولید واکسن نیز بیشتر خواهد بود.
دلیمی در مورد صادرات واکسن و سرم گفت: صادرات محدود به کشورهای همجوار انجام می‌شود که به خاطر مشکل نداشتن پروانه تولید تا امروز صادرات به طور واقعی گسترش نیافته است.
رئیس موسسه واکسن و سرم‌سازی رازی گفت: امسال پروانه تولید واکسن‌های دامی از سازمان دامپزشکی کشور اخذ می‌شود و با تلاش موسسه در سال جاری در مورد اکثر واکسن‌ها پروانه تولید گرفتیم، همچنین درصدد ثبت یا registry این واکسن‌ها در کشورهای هدف هستیم.
وی افزود: کشورهایی مانند تانزانیا ، سودان ،عراق، پاکستان، افغانستان، آذربایجان درخواست ریجستری واکسن‌های ایران کردند که پس از ثبت در آن کشورها امکان صادرات واکسن و سرم ایرانی وجود دارد.
رئیس موسسه واکسن و سرم‌سازی رازی تصریح کرد: در سه سال گذشته با همت پژوهشگران ایرانی 4 واکسن جدید تولید و معرفی شده که برخی به تولید انبوه رسیده و برخی نیز در تولید تجربی یا پایلوت قرار دارد.
دلیمی خاطر نشان کرد: تولید واکسن آنفلونزا و نیوکاسل طیور ، واکسن ایریبا بروسلوز گاوی یا تب مالت گاوی ، واکسن دو گانه برونشیت نیوکاسل و واکسن جدید گامبورو آغاز شده که در حد تولید پایلوت است.
وی افزود: همچنین واکسن دیگر PPR (واکسن نشخوار کنندگان کوچک) در دست تهیه است و برخی از این واکسن‌های جدید در مرحله تولید انبوه و برخی نیز در مرحله تولید پایلوت قرار دارد که غیر از گامبورو بقیه در تولید انبوه قرار دارند.
دلیمی نیاز کشور به واکسن مهم گامبورو را دو میلیارد دز در سال دانست و گفت: با تولید آن با احتساب سه میلیارد دز تولید واکسن کنونی سرجمع واکسن کشور به بیش از 5 میلیارد دز افزایش می‌یابد.
وی افزود: موسسه واکسن و سرم‌سازی رازی علاوه بر تولید واکسن و سر در بخش تحقیقات و آموزش در بیماری‌های دامی ، طیور و فرآورده‌های بیولوژیک و نیز بیماری‌های مشترک انسان و دام تحقیقات فراوانی انجام می‌دهد که این موسسه دارای 240 هیئت علمی فوق‌لیسانس phd و دکترای عمومی است که در بخش تحقیقات امکانات بسیار مناسبی دارد.
دلیمی خاطر نشان کرد: حدود 15 آزمایشگاه refrence یا مرجع برای تشخیص بیماری‌های دامی و انسانی در سطح ملی و بعضا در سطح بین‌المللی یا منطقه‌ای در کشور وجود دارد.
رئیس موسسه واکسن و سرم‌سازی رازی خاطر نشان کرد: در زمینه آبله گوسفندی و بزی در سطح منطقه آزمایشگاه مرجع در کشور وجود دارد.
دلیمی خاطرنشان ساخت: علاوه بر آن فعالیت‌های آموزشی موسسه در سال گذشته برگزاری 4 دوره در زمینه معتبرسازی ، تولید و کنترل کیفی محصول بیولوژی برای کارشناسان کشورهای اسلامی و همچنین یک دوره آموزشی برای کارشناسان اتحادیه اروپا در موسسه واکسن رازی است که نشان از بالا بودن سطح آموزش‌های تخصصی کشور جمهوری اسلامی ایران است.
دلیمی تصریح کرد: تاکنون 9 دوره دانشجوی فوق لیسانس از طریق کنکور سراسری با مجوز وزارت بهداشت و درمان پذیرفته شد که این دانشجویان مشغول تحصیل و تحقیق هستند.
وی در مورد توان کشور در تولید واکسن و سرم و نیز تشخیص بیماری گفت: موسسه پاستور ایران نیز در کنار موسسه رازی از قدیمی‌ترین مراکز پژوهشی و علمی است که این موسسه در کنار رازی توان کشور را در این زمینه افزایش داده است.
وی گفت: موسسه تحقیقات پاستور تولیدکننده واکسن ب ث ژ انسانی برای بیماری سل و واکسن هپاتیت B‌است که فعالیت‌های پژوهشی قابل توجه‌ای نیز در موسسه تحقیقات پاستور ایران برای بیماران عفونی زیر نظر وزارت بهداشت و درمان انجام می‌شود.

 
کلمات کلیدی واکسن واکسن
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com