خبرگزاری فارس- معاون امور پرورش دام جهاد کشاورزی گیلان گفت: بزرگترین کارخانه جوجهکشی و مرغ اجداد خاورمیانه در ضیابر صومعهسرا سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
مجید غلامی در گفتگو با خبرنگار فارس در صومعهسرا با اشاره به عملکرد گیلان در بخش دامپروری اظهار داشت: در 9 ماهه سال جاری حدود 8/4 درصد رشد در زمینه تولید شیر، گوشت مرغ و عسل داشتیم.
وی به خشکسالی سال گذشته اشاره کرد و افزود: پس از خشکسالی تولید عسل 26 درصد کاهش یافت که با اقدامهای انجام شده از طرف دولت و توزیع شکر یارانهای این مشکل تا حدی برطرف شد.
غلامی خاطرنشان کرد: در تولید شیر نیز کسری جبران شد و امسال در تولید عسل با 29 درصد و شیر 4/6 درصد در مجموع افزایش تولید داریم.
معاون جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه خشکسالی سبب رکود در بخش دامپروری شد، تصریح کرد: در خشکسالی خساراتهای بسیاری در تولید شیر و گوشت قرمز به استان تحمیل شد.
وی ادامه داد: در خشکسالی با توزیع 10 هزار تن یونجه، علوفه خشک و کنسانتره بین دامداران تولید به حد تعادل رسید.
غلامی جایگاه حال حاضر استان را مناسب دانست و گفت: گیلان با توانمندیهای درونی توانسته بسترهای مناسبی را در عرصه تولید فراهم کند.
معاون امور پرورش دام جهاد کشاورزی گیلان به پروژههای بزرگ این بخش اشاره کرد و ابراز داشت: دو طرح بزرگ در دهه فجر امسال به بهرهبرداری رسیدند که در افزایش تولید استان بسیار تاثیرگذار هستند.
وی تولید مرغ سبز را از پروژههای بزرگ و موفق بیان کرد و اظهار داشت: این شرکت تولیدی در آستانه اشرفیه مورد بهرهبرداری قرار گرفت و مرغ بدون آنتیبیوتیک تولید میکند.
غلامی تصریح کرد: این واحد 25 هزار قطعه مرغ در هر دوره تولید میکند و توان تولید 50 تن گوشت مرغ در هر دوره را دارد.
معاون جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: در حال حاضر این پروژه در حال فعالیت است و تولید آن در تمام بازار و فروشگاههای معتبر توزیع میشود.
وی افتتاح آزمایشگاه آنالیز شیر خام، خوراک دام و عسل را از دیگر پروژههای افتتاحی دهه فجر نام برد و خاطرنشان کرد: آزمایشگاه آنالیز یک حرکت بسیار خوب است که سبب میشود تمام تولیدات در بخش دامپروری به ویژه در بخش شیر و خوراک دام شناسنامهدار باشند.
به گفته غلامی اگر هر تولید شناسنامه ویژه و مشخص داشته باشد مصرفکننده میتواند با ردیابی از خواص فیزیکی و شیمیایی محصول اطلاعات صحیح کسب کند.
معاون امور پرورش دام جهاد کشاورزی گیلان وجود دو درصد چربی و پروتئین را مشخص کننده قیمت محصول لبنی خواند و خاطرنشان کرد: با آنالیز کردن میزان درصد چربی و پروتئین محصول مشخص شده و تولیدکننده در حاشیه امنیت قرار میگیرد.
وی با اشاره به موقعیت صومعهسرا در تولید محصولات دامی اظهار داشت: صومعهسرا یک شهرستان پر توان در صنعت طیور است.
غلامی با بیان اینکه صومعهسرا رتبه دوم صنعت طیور را در گیلان دارد، تصریح کرد: رشت مقام نخست و صومعهسرا مقام دوم در پرورش طیور را دارند و با توجه به اقدامهای انجام شده در صومعهسرا این شهرستان مقام نخست کیفی پرورش مرغ در استان را به خود اختصاص داده است.
معاون جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به پروژه عظیم ملی در صومعهسرا گفت: بزرگترین کارخانه جوجهکشی و مرغ اجداد خاورمیانه سال آینده در ضیابر صومعهسرا به بهرهبرداری میرسد.
وی عنوان داشت: برای احداث این طرح 6 میلیارد تومان برآورد شده و تاکنون حدود 2 میلیارد تومان سهم آورده بخش خصوصی بوده است.
غلامی با بیان اینکه پروژه مذکور 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، ابراز داشت: این طرح پشتیبان بخش طیور در کشور میشود.