Terry Evans یکی از تحلیلگران اقتصادی ، در آخرین گزارشات خود مروری بر وضعیت فعلی و آتی روند تولیدات مرغداری در کشورهای امریکایی ارائه داده است . تولیدات در برخی کشورهای امریکایی به خصوص کلمبیا و پرو افزایش یافته است ضمن آنکه برزیل و امریکا در مجموع ، 30 درصد تولیدات منطقه را بر عهده دارند .
تولیدات گوشت مرغ کشورهای امریکایی در سال 2013 به بالای 41 میلیون تن رسید و از آنجاییکه علایم رشد در برخی از کشورهای منطقه دیده می شود انتظار می رود این رقم در سال 2014 به بالای 42 میلیون تن برسد (جدول 1 و نمودار1) .
جدول 1 – تولیدات گوشت مرغ (میلیون تن)
منطقه |
2000 |
2005 |
2006 |
2007 |
2008 |
2009 |
2010 |
2011 |
2012 |
2013 |
2014 |
افریقا |
8/2 |
3/3 |
4/3 |
7/3 |
0/4 |
2/4 |
5/4 |
6/4 |
7/4 |
8/4 |
9/4 |
امریکا |
1/27 |
7/32 |
7/33 |
0/35 |
4/37 |
7/36 |
6/38 |
9/39 |
2/40 |
1/41 |
2/42 |
آسیا |
6/18 |
4/22 |
5/23 |
0/25 |
2/26 |
0/28 |
1/29 |
8/29 |
1/31 |
6/31 |
4/32 |
اروپا |
3/9 |
9/10 |
8/10 |
6/11 |
1/12 |
3/13 |
9/13 |
6/14 |
2/15 |
4/15 |
5/15 |
اقیانوسیه |
7/0 |
9/0 |
0/1 |
0/1 |
0/1 |
0/1 |
1/1 |
2/1 |
3/1 |
3/1 |
4/1 |
جهان |
5/58 |
2/70 |
3/72 |
2/76 |
6/80 |
3/83 |
2/87 |
0/90 |
5/92 |
2/94 |
4/96 |
تولیدات گوشت مرغ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
جهان |
|
|
|
|
8/72 |
7/73 |
3/78 |
3/81 |
2/83 |
6/84 |
0/87 |
در طول سال های 2011 – 2000 ، در حالیکه متوسط رشد جهان 4 درصد بود رشد تولیدات در این منطقه 6 / 3 درصد بود . سهم تولیدات این منطقه در جهان از 4 / 46 درصد در سال 2000 به 3 / 44 درصد در سال 2011 رسید . رشد تولیدات در سال 2012 به زیر 1 درصد کاهش یافت اما در سال 2013 اندکی بهتر شد و به بالای 2 درصد رسید و احتمالا در سال 2014 به حدود 7 / 2 درصد خواهد رسید با اینحال با وجود 5 / 96 میلیون تن تولید ، سهم امریکا در تولیدات جهان به زیر 44 درصد کاهش خواهد یافت .FAO در خصوص تولیدات گوشت طیور برای سال 2022میلادی ، رقم 129 میلیون تن را برآورد می کند که از این رقم 114 میلیون تن متعلق به گوشت مرغ است .
وزارت کشاورزی ایالات متحده ، تولیدات گوشت مرغ جهان در سال 2014 میلادی را در حدود 87 میلیون تن برآورد می کند که نسبت به سال 2013 از یک رشد 8 / 2 درصدی برخوردار گشته است .
نمودار 1 – مقایسۀ تولیدات گوشت مرغ در کشورهای امریکایی و سایر نقاط جهان
کشورهای تولید کنندۀ پیشتاز در میان کشورهای امریکایی ، برزیل و ایالات متحده هستند که در سال 2011 میلادی با 6 / 28 میلیون تن تولید ، 72 درصد تولیدات منطقه را به عهده داشتند . تولیدات پنج کشور مکزیک ، آرژانتین ، پرو ، کلمبیا و کانادا هر کدام به بیش از یک میلیون تن در سال می رسد . در بین سال های 2011 – 2000 میلادی ،از میان این هفت کشور باستثنای کانادا ، ایالات متحده با کمتر از دو درصد رشد در سال از کمترین رشد در تولیدات برخوردار بوده است و سهم تولیداتش در منطقه از 52 درصد به زیر 43 درصد کاهش داشته است .
از میان تولید کنندگان اصلی ، کلمبیا با 1/7 درصد و پرو با 5/6 درصد در سال بیشترین رشد در تولیدات را داشتند .
نمودار 2 – کشورهای امریکایی تولید کنندۀ پیشتاز در تولید گوشت مرغ