خبرگزاری فارس- یک کارشناس صنایع مرغداری گفت: دستگاه جوجهکشی خوب لازم و ملزوم مدیریت خوب است و باید مهمترین امر کیفیت تولید و سلامت جوجه در صنعت مرغداری است.
به گزارش خبرگزاری فارس از گناباد، مهدی مزارلو در همایش علمی تخصصی ویژه طیور صنعتی شهرهای گناباد و بجستان در جمع مرغداران این دو شهرستان در مورد عوامل موثر بر کیفیت جوجه یکروزه گفت: عوامل مؤثر بر کیفیت جوجه یکروزه، نوع گله مادری، جوجهکشی و حمل و نقل جوجه است.
وی افزود: گلههای مادری که جوان هستند تخم مرغهایی که تولید میکنند وزن کمتری دارند و جوجههای تولید شده زود آب بدن خود را از دست میدهند اما اگر با شرایط مناسب پرورش یابند نسبت به دیگر جوجهها سریعتر رشد میکنند.
وی در مورد گلههای مادری با سن بالا نیز گفت: در جوجههایی که از گلههایی با سن بالا تولید میشوند احتمال بیماری کیست زرده وجود دارد اما در این جوجهها ویژگی رشد و پرورش و استقامت آنها بالاتر است.
مزارلو در مورد گلههای مادری تاکید کرد: مهمترین مسئله در گلههای مادری و هر چیزی که موجب مشکل در این گلهها میشود، در واقع استرس است.
وی با بیان اینکه تیتر بالا در جوجه نشانگر بیماری است در مورد اندازهگیری تیتر جوجه گفت: بهترین روش اندازهگیری تیتر جوجه بردن به آزمایشگاه و اندازهگیری مستقیم است و حداکثر زمان برای اندازهگیری تیتر جوجه سه روز است.
مدیرعامل یک شرکت صنعتی پرورش مرغ با اشاره به اینکه تخم مرغ استفاده شده در تولید جوجه نباید آسیب دیده باشد، تاکید کرد: برای کارخانههای جوجهکشی تنها دانستن چگونگی جوجه درآوری بالا مهم نیست بلکه تولید جوجههای تولیدی باکیفیت مهم است.
وی در مورد اهمیت کیفیت جوجه یک روزه گفت: جوجه یک روزه با کیفیت بالا دارای عملکرد بهتر، درصد تلفات کمتر، دادن عکسالعمل فعالتری نسبت به تغییرات محیطی و درنهایت اقتصادی بالایی خواهد بود.
مزارلو در مورد علایم ارزیابی کیفیت جوجهها گفت: رنگ کرک جوجه باید مطابق با رنگ نژاد و از نظر وزنی یکنواخت باشد، چشمهای جوجه براق و شفاف باشد، استخوانی نباشد و لرزش و لنگش نداشته باشد.
وی با بیان اینکه درماشینهای جوجهکشی بیش از 100 جوجه نباید در هر جعبه باشد و بیش از چهار کارتن روی هم نباشد، افزود: دمای ماشینهای جوجه کشی نیز باید بین 20 تا 22 درجه سانتیگراد بوده و داخل کانتینر گردش هوا وجود داشته باشد.