تولید گوشت شترمرغ جایگزین مناسب برای مرغ

تولید گوشت شترمرغ جایگزین مناسب برای مرغ
پرورش شترمرغ در سال 1374 با اخذ مجوز بهره برداری رسمیت پیدا کرد و در سال 1378 با واردکردن هشت شترمرغ از هلند اولین مزرعه پرورشی راه اندازی شد.
شرکت تعاونی پرورش شترمرغ نیز در سال 1383 تاسیس شد و هم اکنون 400 واحد پرورش شترمرغ در کشور وجود دارد که از این تعداد 100 واحد دارای مجوز هستند و 180 واحد به عضویت شرکت تعاونی درآمده اند.
با توجه به وجود 30 هزار قطعه شترمرغ در کشور و با احتساب صرف سرمایه دو میلیون تومانی برای هر شترمرغ، به طور متوسط 60 میلیارد تومان در این صنعت سرمایه گذاری شده است.
در چند ماه اخیر با توجه به افزایش هزینه های تولید گوشت مرغ و بالا رفتن قیمت آن پرورش شترمرغ و جایگزین شدن گوشت آن بجای گوشت مرغ پیشنهاد شده است.
رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی سراسری پرورش شتر مرغ در این باره به شبکه ایران گفت: پرورش شترمرغ با توسعه در جهان در ایران نیز در سال‌های اخیر توسعه یافته است.
پرویز نیامنش افزود: گوشت شترمرغ یکی از فرآورده‌های شترمرغ است که دارای مزیت‌های بسیاری نسبت به گوشت دام‌های دیگر است و از آنجا که اکثر مردم در رژیم غذایی خود به دنبال جایگزین غذایی سالمتر هستند، این گوشت در آینده می‌تواند جایگزین مناسبی برای این منظور باشد، به طوری که گوشت شترمرغ به عنوان گوشت قرمز برتر و گوشت قرن بیست و یکم معرفی شده است.
نیامنش خاطرنشان کرد: اخیراً در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکای پرورش شترمرغ جایگزین پرورش گاو و مرغ شده است که این امر بعلت بازگشت سریعتر و بیشتر سرمایه و میزان هزینه های شروع اولیه و سرمایه جاری مورد نیاز کمتر در پروژه های شترمرغ می باشد.
به گفته کارشناسان صنعت دام کشور پرورش شترمرغ این قابلیت را دارد که ظرف چهار تا هفت سال آینده به نقطه کمال رسیده و به عنوان یک صنعت پرسود آینده بسیار خوب و درخشانی را تجربه کند.
میزان سرمایه گذاری اولیه پائین، میزان اندک سرمایه جاری مورد نیاز، مقاومت پرنده ریسک کم، دردسر بسیار اندک و سادگی پرورش، صنعت شترمرغ را در مرتبه ای برتر از سایر شاخه های دامپروری قرار داده است.
با توجه به این که شترمرغ، حیوان سختی پذیری است و هر نوع غذایی حتی ضایعات حاصل از میادین میوه و تره بار را استفاده می کند قیمت نهاده ها تاثیر زیادی در هزینه تمام شده آن ندارد.
ارزش افزوده جیره غذایی شترمرغ یک به هفت است و با توجه به استفاده از پودر یونجه در 20 درصد از خوراک شترمرغ و سهم عمده علوفه قیمت هر کیلو خوراک 350 تومان برآورد می شود که با توجه به کمتر بودن هزینه های تولیدی آن به نظر می رسد جایگزین کردن گوشت آن بجای مرغ از نظر اقتصادی هم از نظر ارزش غذایی سود بیشتری داشته باشد.
 
نظرات شما
  •  

    خواننده هميشگي مطالب گفت : ۹۱/۰۱/۱۵

    بسيار مفيد و پرمحتوا بود.ممنون

    پاسخ...
  •  

    علی نقیبی گفت : ۹۱/۰۱/۱۶

    متاسفانه به صنعت شترمرغ از آغاز به فعالیت در کشور ما به دلیل اطلاعات نادرست ارائه شده به پرورش دهندگان لطمه زیادی وارد شده است. جیره شترمرغ همان اقلام جیره طیور می باشد و قیمت تمام شده دان در حال حاضر بالای 700 تومان در هر کیلو می باشد.یونجه بعنوان تامین کننده اصلی فیبر جیره 750 تومان می باشد نه 350 تومان در هر کیلو و استفاده از ضایعات میادین میوه و تره بار علاوه بر مشکلات آلودگیهای انگلی سبزیجاتی نظیر کاهو، بعلت فساد پذیری بالا به صورت صنعتی و روزانه امکانپذیر نمی باشد. از مسئولان محترم تقاضا می شود با ارائه اطلاعات درست و به روز پرورش دهندگان و علاقمندان را به درستی راهنمایی نمایند.

    پاسخ...
  •  

    عباس مویدی گفت : ۹۱/۰۱/۱۶

    با سلام. گوشت شترمرغ گوشت قرمز است و گوشت مرغ گوشت سفید! چگونه میتواند جایگزین گوشت مرغ شود؟

    پاسخ...
  •  

    آرش ساعدی گفت : ۹۱/۰۱/۱۶

    جناب آقای نقیبی عزیز، اطلاعات شما کاملا درسته اما برای تامین خوراک تازه شترمرغ میشه از علوفه هیدروپونیک هم استفاده کرد که هم قابلیت تامین روزانه و صنعتی علوفه برای ذشترمرغ رو داره و هم اینکه مشکل آلودگی کپک و قارچ و آفلاتوکسین و ترشیدگی رو نداره.

    منون از اطلاعاتی که دادی و همچنین از ITP News ;)

    پاسخ...
  •  

    دکتر مهدی شاکری گفت : ۹۱/۰۱/۱۹

    بنام خداوند رحمان و رحیم
    ضمن تشکر از زحمات تمامی دلسوزان صنعت پرورش شترمرغ و با عرض سلام و خسته نباشی خدمت جناب آقای نیامنش، لازم به ذکر است که اطلاعات مربوط به پرورش شترمرغ چه بصورت علمی و چه بصورت تجربی تا حدودی در طی این چند سال توسط کارشناسان و پرورش دهندگان محترم ، تجربه شده و ارائه گردیده است. ولیکن زمانی این صنعت پویا خواهد شد که دولت محترم بستر سازی نموده و از تولید کنندگان کوچک و بزرگ حمایت کند. مثلا از دید بنده به عنوان یک دامپزشک که از سال 1383 در این زمینه مشغول به ویزیت و مشاوره مزارع می باشم، بهتر بود قبل از شیوع پرورش بی رویه و بدون برنامه، کار تربیت نیروهای متخصص در دانشگاهها آغاز می شد تا کارشناسان با علم کاملتری به راهنمائی چرورش دهندگان می پرداختند.موارد دیگر مثل تثبیت قیمت مواد اولیه خوراک و... میتواند کمک موثری در این راستا بنماید و همه این مسائل مشوق افراد جدید خواهد بود.

    پاسخ...
  •  

    رضایی گفت : ۹۱/۰۱/۲۵

    با سلام. از جناب نقیبی کمال تشکر ر ادارم که حرف دل همه پرورش دهندگان را عنوان نمودند.

    پاسخ...
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com