جدال بر سر تایید یا تکذیب بیماری

جدال بر سر تایید یا تکذیب بیماری

در حالیکه روزانه مرغداریهای آذربایجان غربی به دلیل شیوع بیماری شاهد تلفات به طور متوسط 60 درصدی طیور خود هستند اما مسئولان نهادهای ذیربط جدال سختی را برای تایید و تکذیب این بیماری آغاز کرده اند.
به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، جدال مسئولان استان از آنجا شروع شده است که قیمت گوشت مرغ در ماه جاری با 10 هزار ریال افزایش به 32 هزار تا 35 هزار ریال در سطح کشور و به تبع آن در شهرهای آذربایجان غربی رسیده و موجبات آشفتگی بازار مرغ را فراهم کرده است.
مشکلات کمبود گوشت مرغ و افزایش قیمت آن به همراه شایعه یا واقعیت شیوع یک بیماری آن هم از نوع ناشناخته یا جهش یافته در مرغداری های استان نگرانی زیادی را برای مردم استان به وجود آورده است که توجه ویژه مسئولان را طلب می کند.
آنچه که در این میان بیش از مشکلات بازار مرغ که از ماه های قبل دامنگیر مردم کشور و آذربایجان غربی شده، قابل توجه است اظهارات ضد و نقیض مسئولان نهادهای ذیربط از جمله سازمان بازرگانی و اداره کل بازرگانی آذربایجان غربی است.
مسئولان بازرگانی آذربایجان غربی تلفات زیاد مرغداری ها ناشی از گرم شدن هوا به همراه شیوع بیماری ناشناخته را دلیل اصلی افزایش قیمت گوشت مرغ در استان اعلام می کنند ولی مسئولان دامپزشکی استان با تکذیب صریح آن دپوی مرغ و کم کاری مسئولان به همراه شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت توسط سازمان بازرگانی را علت اصلی مشکلات بازار مرغ استان می دانند.
دامنه این جدال مسئولان تاجایی است که هر یک از آن نهادها آن یکی را دروغگو و غیرکارشناس خطاب می کند.
نکته قابل توجه دیگر آنکه اظهارات هیچ یک از مسئولان استانی ذیربط در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص مشکل گرانی مرغ و نگرانی های ناشی از شیوع یک بیماری به هیچ وجه نه تنها با یکدیگر همخوانی نداشته و در تضاد بود بلکه باعث ایجاد دغدغه و سئوالات بی پاسخ زیادی شده از جمله اینکه مشکل اصلی بازار مرغ از کجا نشات می گیرد؟ آیا تکذیب یا تایید وجود یک بیماری که با سلامت یک جامعه درهم آمیخته می تواند راهکار درستی در این برهه از زمان باشد؟ ریشه این جدال و اختلافات از کجا نشات می گیرد؟ تکلیف مردم استان و به تبع آن کشور در این میان چیست؟ واردات راهکار موثری برای حل این مشکل است؟ و.... سئوالات و ابهاماتی که مسئولان استان در مقابل آنها باید پاسخگو باشند. سئوالات و ابهاماتی که پیگیری خبرنگار مهر نتیجه قابل قبولی در پی نداشت، سئوالات و ابهاماتی که پاسخ اصلی تمام آن موکول به برگزاری جلسه تنظیم بازار استان در اولین روز از هفته جاری شده است... !
رئیس سازمان بازرگانی: ای کاش واقعیت ها اطلاع رسانی شود
رئیس سازمان بازرگانی در خصوص مشکلات بازار مرغ در استان به خبرنگار مهر با اشاره به اینکه گرانی مرغ مختص استان نبوده و در سراسر کشور این مشکل وجود دارد، سه عامل افزایش تلفات مرغداری ها به دلیل گرمای بیش از حد هوا، کم شدن جوجه ریزی به همراه شیوع بیماری در مرغداری ها اهم دلایل افزایش قیمت و کمبود گوشت مرغ در استان عنوان کرد.
وی با خودداری از ارائه اطلاعات کامل در خصوص نوع بیماری شایع شده در مرغداری های استان گفت: نمایندگانی متشکل از استانداری، سازمان جهاد کشاورزی و بازرگانی آذربایجان غربی برای بررسی بیشتر این موضوع عازم مرغداری های استان شده اند.
اسکندری با بیان اینکه این بیماری موجب تلفات زیادی در مرغداری های استان شده است، خاطرنشان کرد: اظهارنظر کامل را باید مسئولان دامپزشکی استان انجام دهند.
این مسئول با بیان اینکه مستندات کامل در قالب فیلم و گزارش و تصویر در خصوص شیوع این بیماری توسط سازمان بازرگانی جمع آوری شده است، تصریح کرد: متاسفانه مسئولان ذیربط از ارائه اطلاعات و میزان شیوع بیماری خودداری می کنند که ادامه این روند به نفع استان نیست.
اسکندری در خصوص تکذیب این بیماری توسط مسئولان سازمان دامپزشکی استان به خبرنگار مهر گفت: کسی ادعا نمی کند که سازمان دامپزشکی عامل بیماری بوده یا در این زمینه مقصر است ولی در هر صورت این بیماری در مرغداری های استان وجود دارد.
رئیس سازمان بازرگانی با بیان اینکه مستندات کامل در این خصوص وجود دارد و شنبه هفته جاری در جلسه تنظیم بازار استان ارائه می شود، خاطرنشان کرد: ای کاش در این زمینه اطلاع رسانی صورت گرفته و واقعیت به مردم و مسئولان اعلام شود زیرا انکارها به نفع استان و مردم نیست.
وی دلیل اصلی تکذیب وجود بیماری توسط سازمان دامپزشکی استان را ناراحتی این سازمان از اعلام موضوع به مردم دانست و اظهار داشت: سازمان دامپزشکی به اندازه کافی به وظایف خود عمل کرده و واکسیناسیون های لازم را نیز انجام داده است ولی نوع بیماری به گونه ای است که این اقدامات تاثیری بر بیماری ندارد.
اسکندری با اشاره به بررسی های کارشناسی شده توسط کارشناسان سازمان بازرگانی استان گفت: متاسفانه نوع بیماری شیوع یافته جدید بوده و واکسنهای موجود در این زمینه جوابگو نیست.
ورود بیش از پنج هزار تن مرغ از ترکیه به آذربایجان غربی
این مسئول در ادامه با بیان اینکه امکان وارد شدن مرغهای آلوده به بازار مصرف منتفی است، اظهار داشت: مسئولان در سازمانهای ذیربط با اعزام کارشناسان و بازرسان متخصص به کارگا‌ه‌ها فرآیند این بیماری را بررسی و بر انهدام مرغ‌های بیمار نظارت می‌کنند تا سلامتی هموطنان توسط یک عده سود‌جو به خطر نیفتد.
وی اضافه کرد: با وجودی که میزان تغییر قیمت در آذربایجان‌ غربی کمتر از سایر استانها است ولی این مسئله توجیه‌کننده افزایش قیمت نیست و سازمان بازرگانی همراه با کارشناسان و افراد مجرب سعی در مهار افزایش قیمت دارد.
اسکندری در ادامه از انعقاد توافقنامه برای وارد کردن مرغ به میزان پنج هزار تن با ترکیه خبر داد و بیان داشت: این اقدام با هدف تنظیم بازار گوشت مرغ در آستانه ماه رمضان صورت گرفته که بدون فوت وقت اجرایی می شود.
هیچ گونه نگرانی در خصوص تهیه گوشت مرغ در ماه رمضان وجود ندارد
وی با تاکید بر اینکه مردم نگران کمبود مرغ در ماه مبارک رمضان نباشند تصریح کرد: تمامی برنامه ریزی های لازم برای تنظیم بازار مرغ در ماه مبارک رمضان انجام گرفته و هیچ گونه کمبودی در این زمینه وجود نخواهد داشت.
تلفات 60 درصدی مرغداری های ارومیه
نماینده سازمان بازرگانی در جریان بازدید از مرغداری های ارومیه ضمن تایید وجود بیماری به خبرنگار مهر گفت: در بازدیدی که از سه مرغداری بزرگ ارومیه به همراه نمایندگان سازمان جهاد کشاورزی استان و نماینده استانداری صورت گرفت شاهد مرگ و میز 60 درصدی این مرغداری ها بودیم.
منوچهر علیزاده با اشاره به اینکه میزان تلفات در مرغداری های استان یکسان نیست گفت: تکذیب مسئولان دامپزشکی بی مورد است زیرا به اندازه کافی مستندات در این خصوص جمع آوری شده است.
وی افزایش قیمت گوشت مرغ به همراه کمبود آن را ناشی از شیوع این بیماری عنوان کرد و گفت: در غیر اینصورت نیازی به واردات مرغ از کشورهای منطقه نبود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی: وجود بیماری را در مرغداریها تایید نمی کنم
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی استان نیز در گفتگوی تلفنی به خبرنگار مهر با بیان اینکه شاهد افزایش قیمت گوشت مرغ در استان هستیم، بیان داشت: این امر ربطی به وجود بیماری ندارد و شیوع بیماری در مرغداری های استان را تایید نمی کنم.
علی عبدالله زاده اظهارنظر کلی را در صلاحیت سازمان دامپزشکی استان کرد و گفت: در این زمینه تنها کارشناسان سازمان دامپزشکی استان می توانند اظهارنظر کنند نه ارگان و سازمان دیگر.
وی پیش بینی میزان تولید گوشت مرغ در سال جاری را 57 هزار تن اعلام کرد و افزود: این میزان در سال گذشته 54 هزار تن بود و امسال شاهد افزایش میزان تولید هستیم.
عبدالله زاده یکی از دلایل کمبود و افزایش قیمت مرغ را کم شدن جوجه ریزی در اثر گرم شدن شدید هوا در ماههای اخیر اعلام کرد.
نماینده استانداری: کمبود مرغ و افزایش قیمت آن ربطی به شیوع بیماری در مرغداری ها ندارد
کارشناس دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان غربی که به عنوان نماینده این نهاد در جهت بررسی وضعیت مرغداری های استان از این مراکز بازدید کرده در گفتگو با خبرنگار مهر وجود بیماری در مرغداری های استان را تایید کرد و بیان داشت: اما بروز این بیماری موجب کمبود یا افزایش قیمت گوشت مرغ نشده است.
جعفر اسماعیل زاده بالا رفتن قیمت نهاده ها به همراه عرضه گوشت مرغ با قیمت بالا به بازار را از دلایل اصلی افزایش قیمت گوشت مرغ عنوان کرد و گفت: گرانی مرغ مختص استان نبوده و در سراسر کشور این مشکل وجود دارد.
وی بالا رفت قیمت جهانی گوشت مرغ را نیز از دیگر دلایل افزایش قیمت این کالا دانست و بیان داشت: با ورود گوشت مرغ از کشورهای منطقه درصدد تنظیم بازار گوشت مرغ هستیم.
اسماعیل زاده در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در خصوص علت اصلی ورود گوشت مرغ به استان از کشور ترکیه اظهار داشت: ورود گوشت مرغ ناشی از کمبود آن نیست بلکه به دلیل بالا رفتن قیمت این کالا با ورود آن درصدد تنظیم بازار هستیم، اگر گوشت مرغ وارد بازار استان نشود در ماه های آتی شاهد افزایش قیمت این کالا به 40 هزار ریال نیز خواهیم بود.
کارشناس دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان غربی در خصوص بحث شیوع بیماری در مرغداری های استان نیز گفت: در اثر شیوع این بیماری شاهد تلفات 40 درصدی در مرغداری های استان هستیم ولی این امر تاثیری بر بازار مرغ استان ندارد.
وی بحث ورود گوشت مرغ آلوده به بازار استان را منتفی عنوان کرد و بیان داشت: این بیماری ویروسی است و به هیچ وجه قابل انتقال به انسان ندارد.
معاون فنی دامپزشکی: وجود بیماری در مرغداریهای استان کذب محض است
معاون فنی اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی وجود بیماری در مرغداریهای استان را کذب محض دانست و گفت: به هر حال وجود دو تا هشت درصد تلفات در مرغداریها و وجود بیماری در برخی از طیور کاملا طبیعی است ولی اینکه یک بیماری ناشناخته در مرغداریهای استان شیوع یافته و تلفات زیاد در پی داشته است کذب محض است.
لطیف علیزاده اظهارنظر در این خصوص را در صلاحیت هیچ ارگان به جز دامپزشکی ندانست و تصریح کرد: هر مسئولی در این زمینه اطلاع رسانی کرده باشد، غیرکارشناسی و غیرمتعهدانه عمل کرده است.
وی با ابراز تاسف شدید از مواضع سازمان بازرگانی در این خصوص گفت: متولی اصلی تشخیص و بررسی وجود بیماری در تمامی بخش های طیور و دام برعهده اداره کل دامپزشکی است و اظهارنظر در این خصوص در حوزه مسئولیت و وظایف سازمان بازرگانی نیست.
600 واحد مرغداری گوشتی آذربایجان غربی سالمترین فارمی کشور است
علیزاده با بیان اینکه تاکنون گزارش خاصی در خصوص تلفات دسته جمعی و شیوع بیماری در مرغداری های استان گزارش نشده است، اعلام کرد: هر شخص یا نهادی در این خصوص ادعایی دارد این اداره کل آمادگی کامل برای بررسی آن بر اساس سند و مدرک موجود دارد.
این مسئول با اشاره به رصد روزانه مرغداری های استان و انجام آزمایشات و واکسیناسیونهای به موقع توسط این اداره کل گفت: در استان هیچ مورد مشکوکی وجود ندارد و اگر هم مشکلی وجود داشته باشد ربطی به افزایش قیمت ندارد در این خصوص مسئولان بازرگانی دنبال بهانه جویی و مقصر هستند.
علیزاده در خصوص مستندات بازرگانی مبنی بر کشتار دسته جمعی طیور آلوده به بیماری توسط مرغداریها اظهار داشت: در این خصوص باید با کارشناسان این اداره کل هماهنگی صورت گیرد زیرا هیچ مسئول مرغداری خودسرانه نمی تواند در این زمینه عمل کند و تاکنون نیز گزارشی در این مورد به اداره کل واصل نشده است.
معاون فنی دامپزشکی استان تاکید کرد: روند معدوم سازی گوشتهای آلوده در استان زیر نظر این اداره کل با حضور نمایندگانی از دادگستری، فرمانداری، نیروی انتظامی، مرکز بهداشت صورت می گیرد در غیر اینصورت غرامتی از سوی این اداره کل یا صندوق بیمه کشاورزی به صاحبان این لاشه ها پرداخت نمی شود.
باید منتظر ماند و دید جلسه شنبه تنظیم بازار استان آذربایجان غربی پاسخ قابل قبولی برای مشکل گرانی بازار مرغ در پی خواهد داشت.

 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com