حاشیه امـنـیـت در صنعت پرورش مرغ کم است

حاشیه امـنـیـت در صنعت پرورش مرغ کم است

دبیر انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی با اشاره به پایین‌تر بودن قیمت خرید مرغ از قیمت تمام شده آن، عدم پرداخت تسهیلات بانکی و تامین نقدینگی از بازار آزاد و با سود بالا و نبود حمایت‌های لازم، نسبت به آنچه بحرانی شدن وضعیت تولید گوشت مرغ و کاهش تولید در نیمه دوم سال می‌خواند، هشدار داد.
علی آذروش ـ در گفت‌وگو با خبرنگار دامپروری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به کاهش قیمت مرغ طی روزهای اخیر، اظهار کرد: براساس سیاست‌ کلان وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری باید یک میلیون و 600 هزار تن گوشت مرغ تولید شود که تولید به اندازه مناسب صورت می‌گیرد اما به قیمت مناسبی خریداری نمی‌شود به طوریکه قیمت تمام شده هر کیلو مرغ بیش از هزار و 800 تومان و قیمت خرید آن در سطح کشور کمتر از هزار و 700 تومان و در برخی شهرها کمتر از هزار و 500 تومان است. از طرف دیگر شرکت پشتیبانی امور دام با قیمت هزار و 570 تومان مرغ زنده را به منظور ذخیره‌سازی خرید می‌کند.
وی با بیان اینکه قیمت مرغ و تخم‌مرغ تابع عرضه و تقاضاست، گفت: به دلایل مختلف همچون شرایط فصلی، میزان تقاضای مردم و ... قیمت عرضه کمتر از قیمت‌های پیش‌بینی‌ شده می‌شود که در چنین زمانی لازم است بخش دولتی مازاد نیاز جامعه را جمع‌آوری و در زمان افزایش تقاضا به منظور تعادل بازار عرضه و مصرف‌کننده با نوسانات محدود کالای مورد نیاز خود را تامین کند.
آذروش ادامه داد: اقدام به‌موقع دولت در ذخیره‌سازی و تزریق به‌موقع به بازار باعث ثبات قیمت برای مصرف‌کننده و تولیدکننده می‌شود. که هم‌اکنون ذخیره‌سازی انجام می‌شود اما به قیمت کمتر از هزینه تمام شده است.
دبیر انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی با تاکید بر اینکه به منظور جلوگیری از متضرر شدن بخش تولید، قیمت فروش باید با هزینه تولید برابر باشد، گفت: هر کیلو گوشت مرغ در سطح شهر تهران دو هزار و 300 تومان عرضه می‌شود در حالیکه این قیمت با حداقل سود برای تولیدکننده دو هزار و 800 تومان است اما خرید هر کیلو مرغ زنده کمتر از هزار و 800 تومان وضعیت تولید را بحرانی می‌کند.
وی در پاسخ به اینکه تولید‌کنندگان در صورت متضرر شدن چرا به تولید ادامه می‌دهند؟ خاطرنشان کرد: اکثر واحدهای تولیدی در مناطق غیرشهری است که در صورت تعطیلی نیازمند نگهبانی است. از طرف دیگر سیستم مرغداری در صورت خالی ماندن ضرر و زیان بیشتری دارد چراکه سریعا مستهلک و نیازمند تعمیر و تعویض خواهد شد.
آذروش با بیان اینکه مکاتبات مرغداران با وزارت جهاد کشاورزی تاکنون بی‌نتیجه بوده است، اظهار کرد: وزیر جهاد کشاورزی چند شب اخیر در گفت‌وگویی از صنعت مرغداری صحبت کرده‌ و بیان داشته که هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد؛ جای سوال است که یک مقام مسوول با اقتدار به تولید محصول استراتژیک جامعه تکیه می‌کند اما حمایت مناسبی صورت نمی‌گیرد.
دبیر انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی یادآور شد: به دلیل اینکه صنعت ثبات لازم برای سرمایه‌گذاران ایجاد نمی‌کند واحدهای مرغداری طی مدت‌ کوتاهی واگذار می‌شود و سرمایه‌گذاران دائما در حال تغییر هستند که حاشیه امنیت در این صنعت را کاهش می‌دهد چراکه اغلب تولید‌کنندگان این بخش تجربه سه ـ چهار ساله دارند که باعث افزایش آسیب‌پذیری این بخش از تولید شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: پس از ماه رمضان میزان مصرف جامعه کاهش چشمگیری داشته و خروج مرغ از کشتارگاه‌ها بسیار کاهش یافته است.

 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com