دولت نباید به قیمت‌‏گذاری بر روی مرغ بپردازد

دولت نباید به قیمت‌‏گذاری بر روی مرغ بپردازد

در سال جاری ، میزان تولید جوجه گوشتی به 800 میلیون قطعه رسید ، در حالی که پیش بینی تولید بالغ بر 860 میلیون قطعه جوجه در سال 85 بوده است.
مصطفی سید مصطفوی ، دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کار ایران، ایلنا، نیاز روزانه مصرف مرغ کشور را 3 تا 3500 تن اعلام کرد و گفت: ورود 20 هزار تن ذخیره مرغ به بازار تنها بخشی از نیاز مصرف‌‏کنندگان را تامین می‌‏کند و نیاز اصلی روزها توسط تولید روز مرغداران تامین می‌‏شود.
وی ، با اشاره به پیش بینی تولید 860 میلیون قطعه جوجه گوشتی تا پایان سال 85 ، اظهارداشت: به دلیل بروز بحران در صنعت مرغداری در سال گذشته، 800 میلیون قطعه جوجه‌‏ریزی اتفاق خواهد افتاد، این در حالی بود که در اواخر سال گذشته براساس مصوبه‌‏های هیات دولت تکالیفی در راستای حمایت از صنعت مرغداری برعهده بانک‌‏ها، وزارت بازرگانی، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و سازمان مدیریت و برنامه‌‏ریزی کشور گذاشته شد که متاسفانه تا امروز این تکالیف اجرایی نشده است که دلیل اصلی در کاهش تولید همین موارد است.
مصطفوی ، با بیان مطلب فوق ، افزود: در سال گذشته مقرر بود بدهی مرغداران به بانک‌‏ها تا دو سال به تعویق افتد و علاوه بر تامین نقدینگی از میزان هزینه‌‏های تحمیلی دولت به مرغداران کاسته شود ، به طوری که 25 درصد تعرفه واردات کنجاله سویا لغو و تعرفه برق از تجاری به کشاورزی تغییر کند که هیچ کدام از این موارد تاکنون اجرایی نشده است.
وی ، استفاده از ابزارهای حکومتی را عامل اصلی در ورود فشار بر مرغداران دانست و گفت: به دلیل عدم اعمال حمایت از صنعت مرغداری و فشارهایی که از نظر اقتصادی بر آنان تحمیل شد ، به تدریج مرغداران از تولید خارج شدند که در این شرایط اصلاح تولید و برگردان جوجه‌‏ریزی به حالت عادی امری بسیار ضروری است که با فقط حمایت و تشویق تولیدکننده امکان پذیر است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه ، با بیان آن که تولیدکنندگان اعتقادشان را به امنیت این صنعت از دست داده‌‏اند، افزود: در حال حاضر جوجه یکروزه با قیمتی معادل 300 - 370 تومان به فروش می‌‏رسد ، در حالی که در گذشته قیمت آن به زحمت به 50 تومان و یا این که در بعضی موارد در چاه تلفات معدوم می‌‏شد.
وی ، در رابطه با خریداری مرغ‌‏های برزیلی ارزان قیمت از سوی ایران، بیان کرد: مصرف مرغ سال گذشته کشورهای شرق آسیا و اروپای غربی در برزیل تولید شد که به دلایل بهداشتی ، این کشورها از خرید و ورود آن به کشور خود ممانعت به عمل آورند، ضمن آن که مرغی که به مدت سه ماه در فریزر باقی بماند در این کشورها دور ریخته می‌‏شود و مانند ایران نیست که مرغ 6 ماهه فریز شده وارد بازار شود،
حال اگر این مرغ‌‏ها توسط ایران خریداری می‌‏شود باید کسی که اقدام به این کار کرده در برابر خود و خدا در روز قیامت پاسخگو باشد.
مصطفوی ، با اشاره به اضافه تولید مرغداران در 8 ماه از سال ، اظهارداشت: ماهانه 120 هزار تن مرغ از سوی مرغدار تولید می‌‏شود، در حالی که فقط 7 هزار تن آن از سوی دولت خریداری و ذخیره‌‏سازی بود، به طوری که طی 6 ماهه آبان تا فروردین فقط 50 هزار تن مرغ ذخیره سازی شد، یعنی در ماه 7 هزار تن بیشتر مرغ ذخیره‌‏سازی نشده و این روند به معنای ذخیره‌‏سازی و تنظیم تلقی نمی‌‏شود.
وی ، در رابطه با افزایش قیمت مرغ معادل 1880 تومان در بازار ، عنوان کرد: سال گذشته قیمت مرغ 1600 تومان بود که با احتساب هزینه‌‏های هنگفت در این صنعت قیمت آن باید به 2000 تومان می‌‏رسید ، این در حالی است که در اواخر همان سال مرغداران کیلویی 400 تومان روی تولید ضرر می‌‏دادند و حالا که یک ماه است قیمت مرغ به قیمت واقعی رسیده سر و صدا برپا شده ، در حالی که قیمت گوشت قرمز ، پنیر ، شیر ، گوجه فرنگی در بازار افزایش یافته ، فقط بحث مرغ مطرح می شود که باید از گذشته به مرغ فکر می‌‏کردیم.
مصطفوی ، با بیان مطلب فوق، افزود: بنابراین با احتساب هزینه‌‏های بالای این صنعت قیمت1700-1800 تومان قیمت واقعی و عادلانه است.
وی، در رابطه با عرضه گوشت مرغ منجمد در میادین میوه و تره بار به قیمت 1350 تومان از سوی دولت، تصریح کرد: مرغداران حاضرند به یک نرخ معین کل تولیدات خود را به دولت بفروشند و دولت با هر قیمتی که صلاح می‌‏داند آن را عرضه نماید.

 
کلمات کلیدی وزارت بازرگانی
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com