در سال جاری ، میزان تولید جوجه گوشتی به 800 میلیون قطعه رسید ، در حالی که پیش بینی تولید بالغ بر 860 میلیون قطعه جوجه در سال 85 بوده است.
مصطفی سید مصطفوی ، دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کار ایران، ایلنا، نیاز روزانه مصرف مرغ کشور را 3 تا 3500 تن اعلام کرد و گفت: ورود 20 هزار تن ذخیره مرغ به بازار تنها بخشی از نیاز مصرفکنندگان را تامین میکند و نیاز اصلی روزها توسط تولید روز مرغداران تامین میشود.
وی ، با اشاره به پیش بینی تولید 860 میلیون قطعه جوجه گوشتی تا پایان سال 85 ، اظهارداشت: به دلیل بروز بحران در صنعت مرغداری در سال گذشته، 800 میلیون قطعه جوجهریزی اتفاق خواهد افتاد، این در حالی بود که در اواخر سال گذشته براساس مصوبههای هیات دولت تکالیفی در راستای حمایت از صنعت مرغداری برعهده بانکها، وزارت بازرگانی، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور گذاشته شد که متاسفانه تا امروز این تکالیف اجرایی نشده است که دلیل اصلی در کاهش تولید همین موارد است.
مصطفوی ، با بیان مطلب فوق ، افزود: در سال گذشته مقرر بود بدهی مرغداران به بانکها تا دو سال به تعویق افتد و علاوه بر تامین نقدینگی از میزان هزینههای تحمیلی دولت به مرغداران کاسته شود ، به طوری که 25 درصد تعرفه واردات کنجاله سویا لغو و تعرفه برق از تجاری به کشاورزی تغییر کند که هیچ کدام از این موارد تاکنون اجرایی نشده است.
وی ، استفاده از ابزارهای حکومتی را عامل اصلی در ورود فشار بر مرغداران دانست و گفت: به دلیل عدم اعمال حمایت از صنعت مرغداری و فشارهایی که از نظر اقتصادی بر آنان تحمیل شد ، به تدریج مرغداران از تولید خارج شدند که در این شرایط اصلاح تولید و برگردان جوجهریزی به حالت عادی امری بسیار ضروری است که با فقط حمایت و تشویق تولیدکننده امکان پذیر است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه ، با بیان آن که تولیدکنندگان اعتقادشان را به امنیت این صنعت از دست دادهاند، افزود: در حال حاضر جوجه یکروزه با قیمتی معادل 300 - 370 تومان به فروش میرسد ، در حالی که در گذشته قیمت آن به زحمت به 50 تومان و یا این که در بعضی موارد در چاه تلفات معدوم میشد.
وی ، در رابطه با خریداری مرغهای برزیلی ارزان قیمت از سوی ایران، بیان کرد: مصرف مرغ سال گذشته کشورهای شرق آسیا و اروپای غربی در برزیل تولید شد که به دلایل بهداشتی ، این کشورها از خرید و ورود آن به کشور خود ممانعت به عمل آورند، ضمن آن که مرغی که به مدت سه ماه در فریزر باقی بماند در این کشورها دور ریخته میشود و مانند ایران نیست که مرغ 6 ماهه فریز شده وارد بازار شود،
حال اگر این مرغها توسط ایران خریداری میشود باید کسی که اقدام به این کار کرده در برابر خود و خدا در روز قیامت پاسخگو باشد.
مصطفوی ، با اشاره به اضافه تولید مرغداران در 8 ماه از سال ، اظهارداشت: ماهانه 120 هزار تن مرغ از سوی مرغدار تولید میشود، در حالی که فقط 7 هزار تن آن از سوی دولت خریداری و ذخیرهسازی بود، به طوری که طی 6 ماهه آبان تا فروردین فقط 50 هزار تن مرغ ذخیره سازی شد، یعنی در ماه 7 هزار تن بیشتر مرغ ذخیرهسازی نشده و این روند به معنای ذخیرهسازی و تنظیم تلقی نمیشود.
وی ، در رابطه با افزایش قیمت مرغ معادل 1880 تومان در بازار ، عنوان کرد: سال گذشته قیمت مرغ 1600 تومان بود که با احتساب هزینههای هنگفت در این صنعت قیمت آن باید به 2000 تومان میرسید ، این در حالی است که در اواخر همان سال مرغداران کیلویی 400 تومان روی تولید ضرر میدادند و حالا که یک ماه است قیمت مرغ به قیمت واقعی رسیده سر و صدا برپا شده ، در حالی که قیمت گوشت قرمز ، پنیر ، شیر ، گوجه فرنگی در بازار افزایش یافته ، فقط بحث مرغ مطرح می شود که باید از گذشته به مرغ فکر میکردیم.
مصطفوی ، با بیان مطلب فوق، افزود: بنابراین با احتساب هزینههای بالای این صنعت قیمت1700-1800 تومان قیمت واقعی و عادلانه است.
وی، در رابطه با عرضه گوشت مرغ منجمد در میادین میوه و تره بار به قیمت 1350 تومان از سوی دولت، تصریح کرد: مرغداران حاضرند به یک نرخ معین کل تولیدات خود را به دولت بفروشند و دولت با هر قیمتی که صلاح میداند آن را عرضه نماید.