اما همگام با ارائۀ راه حلی برای بحران جاری ، چگونه می توانیم از وقوع مجدد چنین رخدادهایی پیشگیری کنیم ؟{tor_sutitle}امسال روز جهانی غذا در 16 اکتبر (25 مهر) همزمان بود با نگرانیهای بین الملل در خصوص قیمت مواد غذایی {/tor_sutitle}
· تمرکز بر روی تعاونی های کشاورزی
تعاونی های کشاورزی امسال در کانون توجه "روز جهانی غذا" بودند با این امید که نقش تعاونی ها در بهبود تأمین مواد غذایی و ریشه کن کردن گرسنگی نشان دهند . در حالیکه کشاورزی بعنوان تکیه گاه اصلی اقتصاد محسوب می شود 70 درصد جمعیتی که از گرسنگی رنج می برند در مناطق روستایی زندگی می کنند . خرده زمین داران و مالکان زمین های کوچک در اداره کردن و مقابله با گرسنگی نقش مهم و اساسی دارند اما با اینحال بسیاری از آنها با موانعی از جمله کمبود زیر ساخت ها ، استفاده از تکنیک های کشاورزی قدیمی و منسوخ و عدم دستیابی به منابع مالی مواجه هستند .تعاونی ها با برقراری ارتباط بین کشاورزان و بازاریابی ها ، امکانات پس انداز و صرفه جویی ، اعتبارات مالی ، بیمه و تکنولوژی ها باعث ارتقاء و بهبود تولیدات کشاورزی می گردند .
برآورد می شود که در سر تا سر دنیا یک میلیارد نفر عضو تعاونی ها هستند که 100 میلیون اشتغالزایی در سر تا سر جهان داشته اند.