خبرگزاری فارس: معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: با کاهش ضریب تبدیل دانه به گوشت در مرغداریهای استان، سالانه 29 میلیارد تومان در هزینه خوراک طیور صرفهجویی میشود.
مختار مهاجر در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان افزود: مقدار تبدیل دانه به ازای یک کیلو گوشت از 2 کیلو و 150 گرم به یک کیلو و 980 گرم در سال جاری کاهش یافته است که همین امر سبب صرفهجویی اقتصادی در قیمت مرغ و مصرف خوراک طیور میشود.
وی تصریح کرد: با این کاهش سالانه 180 هزار تن دانه کمتر مصرف میشود که حدود 290 میلیارد ریال صرفهجویی ریالی به همراه دارد و قیمت تمام شده مرغ را در هر کیلو 400 ریال کاهش میدهد.
مهاجر در پایان ارتقا سطح مدیریت تغذیه در سطح مرغداریها و استفاده از کارشناسان دامپروری برای جیرهنویسی طیور، مجهز شدن به وسایل مدرن و اصلاح سیستمهای تهویه مرغداریها را از علل کاهش ضریب تبدیل دانه به گوشت در مرغداریهای استان دانست.
هماکنون در استان گلستان 620 هزار مرغداری وجود دارد که سالانه حدود 8 میلیون قطعه جوجه در آنها پرورش داده می شود و حدود 185 هزار تن خوراک به مصرف طیور میرسد.