مرغ به اندازه کافی هست، برای خرید عجله نکنید

مرغ به اندازه کافی هست، برای خرید عجله نکنید

در روزهای اخیر با نوسانات قیمت مرغ، نگرانی‌ها از بابت ادامه روند افزایش قیمت این ماده پروتئینی آن هم در آستانه ایام نوروز شدت گرفته است ولی مسوولان امر می‌گویندمرغ به اندازه کافی هست، برای خرید عجله نکنید .
به گزارش ایرنا، با توجه به نزدیک شدن به ایام تعطیلات نوروز و افزایش تقاضا برای خرید این ماده پروتینی هم سبب شده است تا اغلب مردم برای خرید مرغ و ذخیره‌سازی آن اقدام کنند.
قیمت هرکیلوگرم مرغ تازه که تا هفته گذشته در مغازه ها، بین دو هزار و ‪ ۴۰۰‬تا دو هزار و ‪ ۵۰۰‬تومان به فروش می‌رسید، امروز به دو هزار و ‪ ۶۰۰‬تا دو هزار و ‪ ۷۰۰‬تومان افزایش یافت.
این نوسان قیمت درشرایطی روی می‌دهد، که مسوولان از کنترل قیمت کالا و روند رو به کاهش قیمت بسیاری از اقلام درچند ماه گذشته خبر داده بودند.
البته معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گیلان معتقد است، مرغ گران نشده، بلکه به قیمت واقعی و کارشناسی شده‌اش نزدیک شده است.
مجید غلامی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این خصوص، گفت: درحالی در ماه‌های گذشته گوشت مرغ به قیمت یک هزار و ‪ ۹۰۰‬تومان فروخته می‌شد که این قیمت، ‪ ۵۰۰‬تومان کمتر از قیمت تمام شده و کارشناسی آن بود.
وی افزود: حتی زمانی که دولت قیمت مرغ را یک هزار و ‪ ۷۰۵‬تومان اعلام کرده بود، نرخ مرغ زنده در بازار به یک هزار و ‪ ۱۰۰‬تومان نیز به فروش می رفت که در واقع آن هم کمتر از نرخ کشتارگاهی آن بود.
وی دلیل کاهش قیمت در آن زمان را بالابودن میزان تولید مرغ، گرم بودن هوا، عدم جوجه ریزی در سایر استانها و به دنبال آن فشار وارده به گیلان برای افزایش تولید مرغ، عنوان کرد.
وی اظهارداشت: اینک که بهای هرکیلو مرغ در بازار، دو هزار و ‪ ۵۰۰‬تومان است، در واقع گران نشده است بلکه نرخ آن براساس شرایط کارشناسی محاسبه شده است.
غلامی گفت: قیمت تمام شده یک کیلو مرغ در سالن مرغداری پارسال، یک هزار و ‪ ۵۹۰‬تومان بود که امسال به یک هزار و‪ ۵۶۰‬تومان رسیده است.
وی ادامه داد: در این مدت، مصرف‌کننده مرغ را بین یک هزار و ‪ ۶۸۰‬تا دوهزار و ‪ ۶۵۰‬تومان خریداری می‌کرد، که امسال به یک هزار و ‪ ۹۰۰‬تا ‪۲‬ هزار و ‪ ۶۰۰‬تومان رسیده است.
وی در همین خصوص اظهار داشت: بهای تمام شده یک کیلوگرم مرغ برای مصرف کننده امسال به دلیل خرید سویا و نهاده‌های دامی توسط شرکت پشتیبانی امور دام و ورود آن به بازار به دو هزار و ‪ ۴۵۰‬تومان رسید که پارسال، دو هزار و ‪ ۵۰۰‬تومان بود.
به گفته وی، قیمت یک کیلو دان هم با ‪ ۳۰‬تومان کاهش نسبت به پارسال به ‪ ۴۶۹‬تومان رسید.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گیلان در ادامه این گفت و گو، درمورد وضعیت تولید و تامین گوشت مرغ مورد نیاز مردم، گفت: با جوجه ریزی، تولید و ذخیره‌سازی مناسب مرغ در ماه‌های گذشته، کمبودی به لحاظ تامین مرغ در استان وجود ندارد.
غلامی افزود: تولید گوشت مرغ در گیلان از ‪ ۶۳‬هزار به ‪ ۶۷‬هزار تن طی یکسال گذشته رسید.
وی از افزایش ‪ ۱۱‬میلیون قطعه‌ای تولید جوجه در استان خبر داد و گفت: ‪۱۴۰‬میلیون قطعه جوجه امسال در گیلان تولید شد.
وی افزود: در همین مدت میزان جوجه کشی هم با سه میلیون قطعه افزایش، به ‪ ۴۲‬میلیون قطعه رسید.
غلامی خاطرنشان کرد: میزان جوجه کشی در یک ماه گذشته، از سه میلیون و ‪ ۹۰۰‬هزار قطعه فراتر رفت که این میزان تولید در گیلان، کم سابقه بوده است.
وی گفت: با این تعداد جوجه‌های تولید شده، قابلیت تامین شش هزار و ‪ ۵۰۰‬تن گوشت مرغ مورد نیاز مردم وجود دارد، درحالی که نیاز ماهانه استان به گوشت مرغ، چهار هزار و‪ ۵۰۰‬تن است.
وی به مردم اطمینان داد مرغ مورد نیاز آنان به اندازه کافی تامین شده است، بنابراین به اندازه نیازشان خرید کنند.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گیلان، با بیان اینکه همراهی مصرف‌کنندگان با تولیدکنندگان ، به نفع هر دو گروه خواهد بود، از مردم خواست تا برای خرید مرغ عجله نکنند.
وی اظهارداشت: گرچه به دلیل مشکل نبود سردخانه در گیلان، امکان ذخیره سازی مرغ در استان وجود نداشت، اما با ذخیره‌سازی آن در سردخانه زنجان، مرغ به اندازه کافی وجود دارد.
غلامی گفت: میزان مرغ ذخیره‌سازی شده را سه هزار تن اعلام کرد که درصورت نیاز به بازار عرضه می‌شود.
وی افزود: طبق نیاز سنجی شهرستان‌ها پارسال،‪ ۷۵۰‬تن مرغ منجمد در استان توزیع شد.
وی در خصوص بهای مرغ منجمد هم، گفت: با وجود اینکه این مرغ‌ها کیلویی دوهزار و ‪ ۶۵۰‬تومان از تولیدکنندگان خریداری شد، اما به منظور حمایت از مصرف‌کنندگان ، به بهای دوهزار و ‪ ۲۰۰‬تومان در بازار عرضه می‌شوند.
وی در اشاره به زمان توزیع مرغ‌های منجمد، یادآورشد: تا زمانی که تناسب بین عرضه و تقاضا برای مرغ گرم در بازار وجود داشته باشد، مرغ‌های منجمد را وارد بازار نمی‌کنیم.
در راستای تنظیم بازار، در نشست چند روز گذشته این ستاد که در استانداری گیلان برگزار شد ، مدیران مربوطه پیشنهاد دادند تا درصورت نیازمرغ‌های منجمد، از‪ ۲۰‬اسفند ماه به بعد در استان توزیع شود.
همچنین با توجه به افزایش گرایش مردم به استفاده از گوشت گرم ، هماهنگی با شهرداری‌ها برای واگذاری غرفه به تولیدکنندگان توانمند برای عرضه گوشت گرم فراهم شود.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گیلان درآن جلسه، همکاری نیروی انتظامی برای عرضه و تردد خودروهای حامل گوشت مرغ‌های منجمد و نهاده‌های دامی در ایام نوروز، با توجه به اجرای طرح محدودیت‌های ترافیکی در استان را خواستار شد.
وی پیشنهاد داد تا به منظور کنترل و نظارت بیشتر بر عرضه و فروش مرغ، توزیع مرغ‌های منجمد فقط در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تعاونی‌های مصرف انجام شود.
همچنین دراین جلسه پیشنهاد داده شد تا با توجه به افزایش هزینه حمل گوشت‌ها از سردخانه‌های خارج از استان به گیلان،‪ ۵۰۰‬ریال به بهای مرغ اضافه شود.
استاندار گیلان هم گفت: مدیران ذیربط باید با اطلاع رسانی مناسب و اطمینان از وجود ذخیره کافی مرغ، مردم را از نگرانی بیرون بیاورید.
وی از مدیران جهاد کشاورزی و بازرگانی، در نشستی مشترک نسبت به تعیین قیمت مرغ ، اقدام کنند.
رییس سازمان بازرگانی گیلان هم برای توزیع مرغ در نمایشگاهای عرضه مستقیم کالا آن هم در زمان پیشنهادی جهاد کشاورزی، اعلام آمادگی کرد.
سیاوش امینی گفت: صنعت دام و طیور و تولید مرغ با کیفیت در استان مزیت مهمی برای استان محسوب می‌شود که می‌توان با برنامه ریزی درست، بهره مندی بیشتر مردم از این مزیت را فراهم کرد

 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com