مقصر اصلی کیست؟ (2)

مقصر اصلی کیست؟ (2)
مقصر اصلی کیست؟

وی افزود: این افزایش قیمت مرغ شامل 30 درصد مرغداران می شود زیرا 70 درصد آنها از دو ماه قبل به دلیل افزایش هزینه نتوانستند جوجه ریزی کنند.
مشکلات حل نشود ، تا دو ماه دیگر مرغ گران می شود
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران ایران افزود: اگر روند کنونی در صنعت مرغداری ادامه داشته باشد تا دو ماه دیگر مرغ به شدت گران می شود و اگر دولت می خواهد توان اقتصادی مردم را ترمیم کند باید براساس نظام عرضه و تقاضا مرغ را به نرخ واقعی خریداری و به قیمت ارزان به مصرف کننده ارائه کند.
هادی نژاد در مورد قطعی برق در تابستان و زیان به صنعت مرغداری گفت: یکی از دلایل تلفات در واحدهای مرغداری قطعی برق بود که باعث افزایش قیمت نیز شد و درصد تلفات در واحدها متفاوت است و اگر مرغداریهای به موتور ژنراتور مجهز باشند روزانه 3 تا 4 ساعت برق قطع می شد که حتی ژنراتور نیز نیاز به تعمیرات پیدا می کرد.
وی خاطرنشان ساخت: اگرچه قطع برق بلافاصله بر تولید اثر نمی کند اما عوارض آن باعث تلفات مرغ، افت وزن و وارد شدن استرس به مرغ می شود به عنوان مثال در واحد 10 هزار قطعه ای به ازای هر مرغ دویست گرم افت وزن و همچنین بیماری تنفسی در مرغ پیدا می شود.
هادی نژاد از سیاست سازمان دامپزشکی در مورد انحصار در خرید واکسن پارس رازی انتقاد کرد و گفت: برای بیماری برونشیت که در استان های سردسیر از هم اکنون شروع می شود، باید واکسن مناسب مصرف کنیم و باید اجازه داده شود در عرصه رقابت کیفیت واکسن داخلی نیز افزایش یابد نه از طریق ایجاد انحصار.
نقش وزارت نیرو در زیان مرغداران
حسین مقدم نیا مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی نیز افزود: گرمای امسال و قطعی برق باعث شد تعداد جوجه ریزی در واحد سطح کاهش پیدا کرده زیرا جوجه ها تحمل گرما را پیدا نمی کردند و از ده قطعه در مترمربع به هشت قطعه کاهش پیدا کرد و این عدم النفعی است که مرغدار نمی تواند برای وزارت نیرو ثابت کند که زیان دیده است.
هادی نژاد در مورد بالا بودن ضریب تبدیل دان به گوشت مرغ گفت: ضریب تبدیل در کشورهای مختلف پایین است اما نمی توان ساختمان های مرغداری و تجهیزات ما را با آنها مقایسه کرد، زیرا به عنوان مثال من که مرغدار نمونه هستم ضریب تبدیل 9/1 تا 2 برای تولید هر کیلوگرم گوشت دارم و این رقم در استان گلستان 78/1 کیلوگرم دان در مقابل یک کیلوگرم گوشت مرغ است.
وی افزود: اتحادیه برنامه ای به دولت پیشنهاد کرده که برای بهینه سازی سالن های مرغداری و نیز مصرف انرژی اقدام شود و اگر سالن ها بهینه شود، ضریب تبدیل به 7/1 تا 8/1 کاهش پیدا می کند.
سروری در مورد جیره نویسی در مرغداری های کشور گفت: زمانی که سویا و ذرت ارزان و کیلویی 7 تومان بود جیره همه مرغداریها یکسان بود اما امروز حتی یک مرغدار در واحدهای مختلف جیره متفاوت خوراک دان می نویسد و همچنین با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه جیره بصورت دقیق ارائه می شود.
هادی نژاد نیز در این زمینه گفت: مرغداران از دکترهای متخصص تغذیه مشاوره می گیرند و جیره تخصصی می نویسند.
همچنین مقدم نیا نیز افزود: در شرایطی که هر کیلوگرم دان مرغ 500 تا 600 تومان تمام می شود مرغدار روی هر گرم آن حساب می کند و نمی تواند بدون متخصص آن را به مرغ بدهد.
سروری در پاسخ به اینکه چرا مرغداران برای تامین نقدینگی فقط به بانک که یک عامل بیرونی است وابسته هستند و خود صندوقی برای تثبیت درآمد ایجاد نمی کنند گفت: صندوق توسعه صنعت طیور وجود دارد و ما از نظر قانون و داشتن صندوق هیچ مشکلی نداریم، اما مشکل در مرحله اجراست و صندوق حمایت از طیور کمتر از 4 میلیارد تومان سرمایه دارد در حالیکه یک کشتی 60 هزار تنی ذرت حداقل 25 میلیارد تومان سرمایه می خواهد.
مقدمنیا نیز گفت: ظرفیت کل شرکت پشتیبانی امور دام به حدی نیست که صنعت طیور را پوشش دهد بلکه به اندازه ای است که یک مقدار ذخیره تهیه کرده و به بازار ارائه کند و آن هم در حد 10 تا 15 درصد تولید.
یوسفی رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران ادامه داد: از حرف تا عمل مسئولان دولتی در وزارت جهاد یا بازرگانی فرسنگها فاصله است، هر وزیر یا رئیس پشیتبانی امور دام آمده حرفهایی را زده که مردم نگران نباشند تولید کننده بداند علوفه وجود دارد و مرغ و گوشت گران نمی شود اما سؤال این است که آیا در عمل نیز چنین بوده است.
وی افزود: مشکل تولید ساختاری است و تا این ساختار اصلاح نشود همچنان مشکل خواهیم داشت و نه مصرف کننده و نه تولیدکننده مرغ راضی است. و همواره دولت و مجلس نیز از افزایش قیمت نگران هستند.
صندوق حمایت مشکل یک مرغداری را هم نمی تواند حل نمی کند
مقدم نیا مدیرعامل اتحادیه مرغداران ادامه داد: برای اتحادیه ها وظایفی تعریف شده که باید در ذخیره سازی و تنظیم بازار و صادرات فعالیت کنند اما دولت برای این اهداف چه چیزی به اتحادیه داده است. صندوق حمایت وجود دارد ولی سرمایه اش مشکل یک واحد مرغداری را هم حل نمی کند تا چه رسد به صنعت مرغداری.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گفت: 80 درصد مرغداریها دارای تجهیزات فرسوده هستند عمر اقتصادی ساختمان های مرغداری از بین رفته است. دولت کافی است یک مرتبه به تشکل ها اعتماد کند و اختیاراتی واگذار کند آنگاه تشکل نیز وظایف قانونی خود را انجام می دهد.
مقدم نیا خاطرنشان ساخت: اتحادیه در صورتی که امکانات داشته باشد می تواند تنظیم بازار، تولید و صادرات انجام دهد.
وی افزود: برای صادرات نیاز به ثبات در سیاست ها است و اینگونه نیست که یک روز صادرات آزاد و روز بعد ممنوع شود.
مقدم نیا افزود: صادرات نیز کار آسانی نیست و تخصص می خواهد زیرا اگر برای یک کشور تعهد ایجاد کنیم نباید به گونه ای باشد که تولید در دوره بعد با مشکل مواجه شود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران ایران افزود: اگر در یک فاصله کوتاه قیمت مرغ 10 تا 15 درصد اضافه شود متأسفانه همه تولید صنعت مرغ را زیر سؤال می برند در حالی که مرغدار هیچ تمایلی به افزایش قیمت ندارد و جز ضرر چیزی عایدش نمی شود.
وی خاطرنشان ساخت: اتحادیه ها می خواهند وارد عرصه دان شوند و نقشی مهمی در حفظ قیمت و جلوگیری از افزایش آن داشته باشند زیرا 60 تا 70 درصد قیمت تولید مربوط نهاده دان و جوجه است.
مقدم نیا افزود : اگر تسهیلات به موقع به اتحادیه داده شود آنها نهاده ها را تأمین کرده و هر موقع تولید اضافه بر مصرف بود آن را ذخیره سازی می کنند.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران ایران افزود: در حال حاضر تشکل ها با بضاعت ناچیز نمی توانند عهده دار مسئولیت تنظیم بازار و تأمین نهاده مرغداری شوند.
محمدعلی اورسجی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گلستان نیز به خبرنگار فارس گفت: این که گفته می شود مرغدار عامل گرانی است و یا وزیر جهاد می گوید تشکل ها باعث تشویش اذهان عمومی می شوند، آیا عامل گرانی 63 درصدی ذرت، سویا، دارو و مکمل های مصرفی مرغدار نیز ما هستیم. همچنین آیا وزیر جهاد با زیرمجموعه اش در وزارت جهاد هماهنگ است.
وی افزود: کنجاله سویا نسبت به اردیبهشت 87حدود 63 درصد توسط شرکت پشتیبانی امور دام گران عرضه شده است و از 340 تومان درب مرغداری به 550 تومان افزایش یافته است.
اورسجی افزود: قیمت کنجاله در بازار آزاد 620 تومان و توسط شرکت پشتیبانی 550 تومان فروخته می شود.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران ایران در پاسخ به این پرسش که آیا فروش نهاده توسط شرکت پشتیبانی مدت دار است گفت: فعلاً قرار شده 50 درصد بها نقدی و 50 درصد با ضمانت نامه بانکی که آنهم در واقع نقدی است به مرغدار عرضه شود و مرغداران تاکنون یک ریال هم تسهیلات از بانک دریافت نکرده اند.
زیان یک و نیم میلیارد تومانی مرغداران گلستان
اورسجی ادامه داد: در طرح ساماندهی مرغ و تخم مرغ بیش از یک و نیم میلیارد تومان زیان در استان گلستان بوجود آمد که این مبلغ را مرغداران از دولت طلبکار هستند.
وی گفت: این مبلغ از موجودی اول طرح ساماندهی طلب دارم که همان اتحادیه مرغداری تعاونی های روستایی ایران است. همچنین هزینه های حمل مرغ به خارج از استان که توسط مجریان طرح اجرا می شود بر این مبلغ اضافه می شود.
یوسفی رئیس هئیت مدیره اتحادیه مرغداران ایران نیز در مورد طرح ساماندهی گفت: دولت تا به حال هیچ هزینه ای برای این طرح انجام نداده و باید زیان های اجرای طرح در سال گذشته که بیش از 25 میلیارد تومان بود را جبران کند.
وی افزود: فعلاً هیچ مقدار از این رقم به مرغداران پرداخت نشده است.
یوسفی خاطرنشان ساخت: به عنوان مثال مرغ به قیمت کیلویی 1150 تومان به صورت عمده درب مرغداری تحویل داده می شد و قرار بود ظرف 7 روز پول مرغدار پرداخت شود همچنین به ازای هر قطعه جوجه 240 تومان مساعده برای خرید جوجه به مرغداران پرداخت شود، دان مصرفی مرغ به صورت مدت دار 3 ماهه تحویل مرغدار شود. در مقابل مرغدار نیز مرغ زنده به قیمت کیلویی 1150 تومان درب مرغداری باید تحویل می داد.
وی ادامه داد: در مقابل بهای ذرت و سویا تحویل مرغداری شده و مبلغی نیز بابت مساعده برای خرید جوجه به مرغدار پرداخت می شد در حالی که هیچ کدام از اینها در حد مطلوب انجام نشد و به استثنای ماه اول در بقیه زمان اجرای طرح به موقع اجرا نشد.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران ایران افزود: طرح ساماندهی مرغ و تخم مرغ قرار بود از مرداد 86 تا مرداد 87 اجرا شود که در پایان آبانماه 86 مجری اول یعنی اتحادیه مرکزی تعاونی روستایی تغییر پیدا کرد و مسئولیت اجرای طرح به اتحادیه مرغداران گوشتی سراسر کشور واگذار شد که این اتحادیه نیز یک ماه بیشتر نتوانست دوام بیاورد و در اول اسفند 1386 طرح ساماندهی مرغ و تخم مرغ به طور کلی منتفی شد.
یوسفی خاطرنشان ساخت: کسانی که اعم از مرغدار و کشتارگاه که قراردادهایی با مجریان طرح تنظیم کرده بودند ادعای خسارت دارند و از مهرماه تا پایان بهمن 86 با کاهش قیمت مرغ مواجه شدیم البته شرکت پشتیبانی امور دام بیش از 50 هزار تن از تولید مازاد مرغ را از بازار جمع آوری کرد.
وی افزود: از طرفی بنابه تصمیمات ستاد ساماندهی به خاطر کاهش تقاضا به افزایش تولید مقرر شد مرغ زنده تولیدی به قیمت کیلویی 1050 تا 1100 تومان به کشتارگاهها فروخته شود. و مابه التفاوت این رقم تا رقم اولیه 1150 تومان زیان اجرای طرح محسوب می شد.
یوسفی خاطرنشان ساخت: هزینه های حمل مرغ از سایر استانها به استان تهران و نیز افت بین راهی، ضایعات کشتارگاه و سایر ارقام پیش بینی نشده در طرح پیدا شد که باعث زیان طرح شد.
عظیم حجت مدیر اتحادیه مرغداران استان قزوین نیز افزود: این استان پنجمین تولیدکننده گوشت و اولین تولیدکننده تخم مرغ در کشور است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران ایران افزود: زمانی که بازار آشفته و به عللی گرانی رخ می دهد همه خبرنگاران و دست اندرکاران سراغ تولیدکننده مرغ می روند، اما سایر مواقع که گاهی مرغدار زیان می بیند این صنعت فراموش می شود.
وی افزود: روند مصرف گوشت مرغ در 20 سال اخیر نشان می دهد که از سایر مواد پروتئینی سبقت گرفته و مورد استقبال مردم قرار گرفته به گونه ای که سرانه مصرف از 8 کیلوگرم به 20 کیلوگرم افزایش یافته است.
حجت خاطرنشان ساخت: روند تولید و قیمت مرغ به صورت نوسانی و سینوسی است به طوری که در طول یکسال در کشور 3 دوره جوجه ریزی انجام می شود، در حالی که این رقم در کشورهای دیگر 5 تا 5/5 دوره است.
وی در مورد بالا بودن ضریب تبدیل دان به گوشت مرغ در کشور گفت: در برخی کشورها که امکانات و نهاده های مناسب استفاه می شود این رقم پایین بود اما در کشور ما نهاده مرغداری استاندار نیست. وقتی مرغدار ذرت می خرد نمی داند چه آنالیز خاصی دارد و هیچ محموله ای ذرت شناسنامه ای از آنالیز مواد آن ندارد.
حجت افزود: همچنین برای کاهش هزینه باید دولت برنامه ریزی داشته باشد و تنها مشکل ضریب تبدیل نیست بلکه بهره وری سرمایه باید افزایش یابد و همان طور که برای صنعت شهرکهای صنعتی در نظر می گیرند برای مرغداران نیز زیرساختهایی باید فراهم شود.
عضو هیات مدیره اتحادیه مرغداران با اشاره به کمبود بارندگی در کشور گفت: تولید علوفه در کشور برای دامداری کم صرفه تر از صنعت پرورش مرغ است و تولید گوشت سفید با مزیت بیشتری در کشور همراه است.
این مرغدار افزود: دولت برای گازسوز کردن تجهیزات مرغداری باید تا فاصله حداکثر یک کیلومتر لوله کشی گاز انجام دهد و بقیه بر عهده مرغدار باشد.
وی با اشاره به طرح هدفمندی یارانه ها گفت: اگر قرار باشد گازوئیل آزاد شود دیگر مرغدار قادر نخواهد بود با گازوئیل آزاد به تولید مرغ بپردازد.
حجت در مورد جایگزینی لامپ کم مصرف به جای لامپ های رشته ای پرمصرف در مرغداریها خاطرنشان کرد: برای پرورش مرغ گوشتی باید 24 ساعته روشنایی وجود داشته باشد و برای هر 100 قطعه مرغ یک لامپ روشن شود یعنی برای یک واحد 10 هزار تایی 100 عدد لامپ 100 وات مصرف شود که اگر با لامپ 20 واحد کم مصرف جایگزین شود، در مصرف انرژی صرفه جویی می شود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان قزوین تصریح کرد: نخستین محموله لامپ کم مصرف به مقصد قزوین در حد 6 هزار لامپ وارد شد اما انتظار است این طرح در سراسر کشور اجرا شود.
حجت خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه صنعت مرغداری یک سرمایه ملی است و مرغداریهای کنونی توان تولید تا دو برابر جمعیت یعنی 140 میلیون نفر را می تواند پاسخگو باشد و بنابراین لازم نیست که پروانه جدیدی برای مرغداری صادر شود بلکه مشکل واحدهای موجود در درجه اول باید حل شود.
مقدم نیا مدیرعامل اتحادیه مرغداران ایران در مورد بهینه سازی مصرف سوخت در مرغداریها گفت: طرح هایی از جانب اتحادیه تهیه کرده و یک سال قبل به وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد کرده ایم.
مقدم نیا افزود: این طرح باید در 15 هزار واحد مرغداری کشور اجرا شود و از محل تبصره 13 قانون بودجه دولت کمک هایی به اجرای آن انجام شود در حالی که این طرح الآن متوقف شده است.
وی افزود: درخواست مرغداران اجرای این طرح است زیرا نقش مهمی در صرفه جویی انرژی و کاهش هزینه تولید دارد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران ایران تصریح کرد: این طرح قرار بود در 2 سال اجرا شود و دولت برای هر واحد مرغداری به خاطر اصلاح سامانه گرمایش برای ظرفیت 10 هزار قطعه جوجه گوشتی 50 میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت کند.
مقدم نیا کل اعتبار مورد نیاز طرح را 75 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این موافقت نامه 2 سال پیش برای اجرا در 30 استان کشور به امضا رسیده بود.

 
کلمات کلیدی گرانی مرغ
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com