کم‌آبی دامداران بروجنی را کلافه کرده است

کم‌آبی دامداران بروجنی را کلافه کرده است

کی از اعضای هیئت امنای این مجتمع دامداری در بروجن گفت: در تابستان 87 هیئت امنای این مجتمع دامداری پیگیری‌هایی به منظور حفر چاه عمیق انجام داد و نامه‌نگاری‌های فراوانی با جهاد کشاورزی شهرستان بروجن و استان چهارمحال و بختیاری، مدیریت امور آب، فرمانداری شهرستان و استانداری این استان انجام شد و در نهایت در جواب نامه‌ای که در سفرهای استانی به رئیس جمهور محترم نوشته بودیم، اعتبار لازم و مجوز برای حفر چاه داده شد.
وی افزود: پس از حفر چاه در بهار امسال متاسفانه با عدم آبدهی این چاه مواجه شده و امید دامداران ناامید شد.
وی ادامه داد: با ادامه خشکسالی در سال 88 مشکل کم‌آبی به بحران بی‌‌آبی تبدیل شد بطوریکه حتی قطره‌ای آب در چاه‌های مجتمع وجود ندارد و دامداران برای تأمین آب دام‌های خود به مشکل غیرقابل وصفی گرفتار شده‌اند چرا که تأمین آب توسط تانکر برای حداقل 50 رأس گاو شیری بسیار سخت و طاقت‌فرسا و غیر‌قابل تحمل است.
وی گفت: این مشکل یا به عبارتی بحران به اطلاع همه‌ مقامات مسئول شهرستان و استان اعم از فرماندار، استاندار، رئیس جهاد کشاورزی شهرستان و استان رسیده است، حتی نماینده‌ مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی نیز از محل بازدید کرد و التماس و طلب کمک عاجزانه این قشر زحمتکش و بی‌ادعا به گوش همه‌ این آقایان رسید و قول به پیگیری جدی مسئله و حل بحران در سریع‌ترین زمان ممکن دادند و قول به حفر چاه دیگری دادند.
وی اظهار داشت: اما اکنون با گذشت پنج ماه از سال 88 هنوز خبری از وعده‌های مسئولان نیست و آنچه می‌گویند این است که این امر را پیگیری می‌کنند.
به گفته این عضو هیئت‌امنای مجتمع دامداری بروجن این مشکل و طاقت فرسا بودن تأمین آب باعث تعطیلی چند واحد دامداری و به عبارتی فروش دام‌های مولد که برابر با ورشکستگی دامدار است، شده در صورتیکه این بحران به صورت مقطعی به راحتی قابل حل است و کمی مساعدت مسئولان را می‌طلبد.
وی خواستار اتصال این مجتمع به شبکه آب قطب صنعتی بروجن شد و گفت: سال گذشته برای دو هفته این امر صورت گرفت ولی چون هزینه آب‌بها پیشنهادی توسط هیئت امنا مجتمع قطب صنعتی بسیار زیاد بود، دامداران قادر به پرداخت نشدند و فرمانداری و جهاد کشاورزی شهرستان هم برای حل این تفاوت قیمت هیچ کار مؤثری نکردند در صورتیکه روزانه هزاران لیتر آب مجتمع قطب صنعتی جلوی چشمانمان صرف آبیاری چمن‌ها شده و یا به هدر می‌رود ولی 100 متر آنطرف‌تر دام‌هایی که شیر و گوشت مورد نیاز همین شهرستان را تامین می‌کند، تشنه هستند.
وی دومین راه حل را اتصال آب چاه هلال احمر به شبکه آب این مجتمع دامداری عنوان کرد و افزود: خالی از لطف نیست که هلال احمر که برای کمک به مردم در موقع بحران تشکیل شده است، از این فرصت استفاده کرده و آب همان چاهی که با پول همین مردم برای کمک به آنان حفر شده، را به دامداران می‌فروشد که جای تعجب و سئوال است.
وی ادامه داد: هر روزی‌ که می‌گذرد، طاقت و امید دامداران کمتر می‌شود که امیدواریم با پیگیری مسئولان امر این معضل و بحران سریع‌تر حل شود.
وی همچنین گفت: مجتمع دامداری شهرستان بروجن دارای 160 واحد دامداری با ظرفیت حدود 6 هزار رأس گاو شیری و گوساله و بیش از 20 هزار رأس گوسفند است که حدود 500 نفر نیز در آن مشغول به کار هستند

 
کلمات کلیدی خشکسالی دامدار
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com