دردسرهای دولت برای مرغداران

دردسرهای دولت برای مرغداران
عبدالرضا رسول‌زاده در نشست خبری بررسی مشکلات پرورش دهندگان مرغ تخم‌گذار اظهار داشت: سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری و امکانات کلان در اختیار بخش دولتی است و تشکل‌ها و تولید کنندگان تنها می‌توانند پیشنهاد دهنده باشند و پیشنهادات فنی هم اگر داده شود به هیچ عنوان از سوی بخش دولتی شنیده نمی‌شود، زمانی که قیمتها بالاست تولید کننده در مظان اتهام و زمانی که قیمت پایین است هیچ واکنشی از سوی دولت انجام نمی‌گیرد.
عضو هیئت مدیره شرکت مرغداری‌های مرکز افزود: عدم اقدام مؤثر از سوی دولت زمانی که صنعت مرغداری با مشکل مواجه می‌شود تولیدکنندگان را به دردسر انداخته است. حتی در زمان شیوع اخیر بیماری آنفلو‌آنزای مرغی اگرچه هنوز 40 تا 60 درصد خسارت پرداخت شده اما اقدام از سوی دولت قلمداد نمی‌شود چرا که تنها قرارداد دوسویه تولیدکنندگان با بیمه بوده و آنها ملزم به اجرای آن بودند.
وی ادامه داد: تنظیم بازار دست دولتی‌هاست سیاست‌های یکسویه به ضرر تولیدکننده، مصرف کننده و اقتصاد کشور است. زمانی که قیمتها افزایش می‌یابد ستاد تنظیم بازار فعال شده و تصمیمات آنی و انفعالی انجام می‌دهد که تنها به التهاب بازار می‌انجامد. در حالی که این ستاد باید قبل از اینکه افزایش قیمتی در بازار صورت بگیرد اقدام به کنترل قیمت کند که در این حالت مشکلی هم برای تولیدکنندگان به وجود نمی‌آید.
رسول‌زاده ادامه داد: تصمیمات انفعالی ستاد تنظیم بازار باعث نوسانات شدید قیمت می‌شود. سوال این است حالا که قیمت تخم مرغ پایین آمده و تولیدکنندگان اقدام به جوجه کشی کرده‌اند باید تصمیم به تنظیم قیمت بکند؟
رسول زاده گفت: سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده نیز علیرغم بودجه و امکاناتی که دارد هیچ سیاست حمایتی از تولید نداشته است و در قبال آن باید پاسخگو باشد.
وی همچنین گفت: در سیاست‌های کلان کشور نیز مشکلاتی وجود دارد به عنوان مثال اگر طبق قانون شرکت پشتیبانی امور دام وظیفه ذخیره سازی خوراک دام و طیور را به عهده دارد به وظیفه خود عمل نکرده است و به رغم اینکه از سوی وزارتخانه‌های مسئول هشدارهایی دادند اما در سایه سهل‌انگاری باعث شد نهاده ها به شدت گران شود که باید در برابر تولیدکنندگان پاسخگو باشد و در این زمینه بخش دولتی و به ویژه صنعت، معدن و تجارت به وظیفه خود عمل نکرده است.
رسول زاده همچنین ادامه داد: دولت در وضع تعرفه صادرات نیز به خوبی عمل نمی‌کند به رغم اینکه وضع تعرفه صادرات مغایر با قانون برنامه پنجم و نظام بهره‌وری کشاورزی است تعرفه 70درصدی برای صادرات تخم مرغ وضع نموده در حالی که در شرایط کنونی که مازاد تولید وجود دارد باید مشوق های صادراتی در نظر بگیرد.
وی ادامه داد: در حالی که ظرفیت‌های مناسب صادرات برای کشورهای منطقه وجود دارد اما سیاست‌های نادرست دولت کشور را از این ظرفیت محروم کرده است.
وی با بیان اینکه تاکنون ریالی یارانه تولید به واحدهای تولیدکننده بخش تخم گذار اختصاص نیافته است گفت: عدم تخصیص یارانه به رغم مصوب قانون هدفمندی یارانه‌ها و آنالیز میزان تأثیرگذاری افزایش قیمت‌های حامل انرژی در قیمت تمام شده مشکلات تولیدکنندگان را دوچندان کرده است.
وی ادامه داد: اقدام به بهینه سازی مصرف سوخت در برخی از مرغداریها نیز محل اشکال است و سقف آن تنها 30 میلیون تومان است که بسیاری از  تولید کنندگان اگر تجهیز مرغداری آنها از این سقف بالاتر رود از این تسهیلات نمی‌توانند استفاده کنند.
عضو هیئت مدیره شرکت مرغداری‌های مرکز تصریح کرد: به جامعه و دولت هشدار می‌دهیم اگر مشکل تولیدکنندگان برطرف نشود شاهد گرانی تخم مرغ در آینده نزدیک خواهیم بود و مقصر آنهایی هستند که در حال حاضر می‌توانستند جلوی این مشکلات را بگیرند که نکردند. تنها ارائه طریق آنها تشدید بازرسی‌ها و قیمت‌های دستوری است که تاکنون تأثیری نداشته است.
 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com